Näin syntyy täydellinen muna! Heitä vanhat keittoniksisi roskikseen
Kananmunien keittäminen on ikuisuuskysymys: miten ihmeessä niistä saa juuri sopivan kypsiä?
Täydellisesti kypsytetyn munan valkuaisen tulisi olla kova, mutta keltuaisen pehmeä ja sisältä löysä.
America’s Test Kitchen -ohjelmassa esitellään toimiva tapa tehdä juuri sopivan pehmeitä munia. Katso vinkit videolta!
Tärkeintä munan keittämisessä on veden määrä. Monet luulevat, että munan tulisi peittyä vedellä kattilassa. Näin ei ole, vaan muna kypsyy paremmin pienemmässä vesimäärässä vesihöyryn avulla. Kiinnitä siis huomiota siihen, että vain pari senttiä munien halkaisijasta peittyy vedestä! Höyry kypsyttää munien loppuosan valmiiksi.
Katso munan keittovinkit videolta!
Lähde: Allt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti