Näin parannat aamukahviasi – ja teet siitä samalla terveellisempää!

kello_kahvi
Shutterstock

Rasvainen maito ja sokeri tekevät kahvista maukasta, mutta epäterveellistä. On kuitenkin olemassa helppoja ja terveellisiä tapoja tehdä kahvista hyvän makuista.

Yli 82 prosenttia kahvinystävistä kertoo, että he nauttivat kupillisen kahvia joka aamu. Mutta jos kahviin lisätään paljon sokeria, makeutusaineita tai rasvaista maitoa, muuttuu kahvi äkkiä epäterveelliseksi juomaksi. Vaikka kahvisi maistuukin tällöin herkulliselta, voi se pilata terveellisen ruokavaliosi. Varsinkin, jos juot kahvia useamman kupillisen päivässä.

Kahvin juominen mustana on terveellisempi vaihtoehto, mutta ei sovi kaikille. On kuitenkin helppoja tapoja tehdä kahvistasi herkullista ja samalla myös terveellistä.

Valmista kahvia kotona

Vaikka työmatkalla on mukavaa ja käytännöllistä hakea kahvi tutusta kahvilasta, on kahvin keittäminen kotona terveellisempi vaihtoehto. Näin voit säädellä paremmin sitä, kuinka paljon juomaasi laitetaan sokeria tai kuinka rasvaista maitoa käytetään. Samalla säästät myös pitkän pennin.

Jätä makeutusaineet pois

Kahvista saa makean makuista ilman sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Hae siis lisää makua sokerikulhon sijasta maustehyllystä. Kaneli ja kaakao esimerkiksi antavat lisää makua ja makeutta kahviisi ja ovat terveysvaikutteisia. Makusiirapit kannattaa vuorostaan vaihtaa vaniljauutteeseen.

Korvaa kerma tai maito

Kahviin saa kermaista makua kahvikerman tai rasvaisen maidon sijasta myös mantelimaidolla, soijamaidolla tai kookosöljyllä. Tällä konstilla vältyt helposti ylimääräisiltä kaloreilta.

Syö jotain kahvisi kanssa

Koska kofeiini vapauttaa elimistöstä sokeria verenkiertoon, kannattaa kahvin kanssa syödä jotain. Näin pidät verensokerin tasapainossa. Kahvin juominen tyhjään vatsaan voikin aiheuttaa pudotuksen verensokerissa, mikä on heti aamusta epätoivottavaa.

Lähde: TLC

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja