Näin Juhla Mokka on muuttunut ajan saatossa – katso kuvat kahvipaketeista vuosien takaa!

juhlamokka
Juhla Mokan pakkaus on kulkenut vaiheikkaan matkan vuodesta 1929 tähän päivään. Paulig

Kahvi on kautta aikain ollut yksi suomalaisten suosikkijuomista, jota nautitaan sekä arjessa että juhlassa. Muistatko, kuinka tutun suomalaiskahvin, Juhla Mokan paketti on muuttunut vuosien saatossa?

Makuja.fi sai käsiinsä kuvat Suomen tunnetuimman kahvin, Juhla Mokan pakkauksista alkaen vuodesta 1929, jolloin tuttu kahvilaatu ei kantanut vielä toistaiseksi lopulliseksi jäänyttä nimeään. Vuosien saatossa pakkaus on saanut ulkonäön, joka muistuttaa paljon nykyistä, mutta suositun kahvin taipaleen alussa pakettia ei ole tunnistaa Juhla Mokaksi.

Sekoitus numero 25 sai nimen Juhla Mokka

Vuonna 1929 Paulig nimesi kahvisekoituksen numero 25 arvokkaasti Juhla Sekoitukseksi. Syy tähän oli se, että paahtimo täytti tuolloin kunniakkaat 25 vuotta. Tuolloin moni ei varmasti uskonut, että yksi Suomen ensimmäisistä merkkituotteista oli syntynyt.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Juhla Sekoituksen pakkauksen kylkeä koristi aikoinaan p-kirjain, jonka itse Gustav Paulig oli päättänyt lisätä kunniapaikalle juhlavaan kahvipakkaukseen. Herra Paulig suunnitteli tuolloin merkin omin avuin.

Vuosien saatossa Juhla Sekoituksen nimi on muuttunut Juhla Kahviksi sekä Juhla Mocan kautta vielä tänä päivänäkin tutuksi Juhla Mokaksi. Vuosien saatossa kahvipakkaus on muotoutunut pienten muutosten myötä 2010-luvulle sopivaksi punaisen rinnalle otetun kultaisen tunnusvärin sekä höyryävän kahvikupillisen myötä.

Katso kuvat tutusta kahvipakkauksesta vuosien varrelta!

Lähde: Paulig

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja