MT: Varusmiesten taistelumuona ei olekaan suomalaista ruokaa
Kotimaisuus jää armeijan ruokatarpeiden osalta vain kauniiksi ajatukseksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Suomen armeijan käyttämät taistelumuonapakkaukset ovat kokonaan tuontitavaraa. Esimerkiksi retkiateriat ja proteiinipatukat tulevat Ruotsista, näkkileivät Saksasta, rusinat Yhdysvalloista, kaakaojuomajauhe Saksasta ja Xylitol-Jenkki-purkka Turkista.
Pakkaukset toimittava Leijona Catering Oy on kilpailuttanut pakkausten sisällön. Kehitysjohtaja Petra Savolaisen mukaan hinta ja toimitusvarmuus ajavat kotimaisuuden edelle.
– Jos äkkiä tarvittaisiin satojatuhansia pakkauksia, ne on pystyttävä toimittamaan. Suomalaisia valmistajia etsitään kyllä koko ajan ja pyritään kehittämään tuotteita heidän kanssaan, Savolainen kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle.
Armeija ostaa yli satatuhatta taistelumuonapakkausta vuodessa.
Lähde: Maaseudun Tulevaisuus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan