Miksi spagetin keitinveteen lisätään öljyä? Syy voi yllättää
Tiedätkö, miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Tunnetun pastaravintolan omistaja paljastaa siihen syyn ja ei – se ei ole toisiinsta tarttuva makaroni.
Miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Moni tekee niin, vaikka ei tiedä sille syytä. Vastoin yleistä luuloa öljyn tarkoitus ei olekaan maku tai pastan takertuminen ikäväksi klimpiksi, vaan veden kiehuminen.
Il Corvo Pasta -ravintolan omistaja Michael Easton paljastaa This is Insider -sivustolle, että keitinveteen lisätty öljy estää veden kiehumisen hellalle. Toinen tapa välttää sama on asettaa puinen kauha kattilan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti