Miksi spagetin keitinveteen lisätään öljyä? Syy voi yllättää

Pasta
Pastan keitinveteen neuvotaan usein lisäämään hieman oliiviöljyä. Shutterstock

Tiedätkö, miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Tunnetun pastaravintolan omistaja paljastaa siihen syyn ja ei – se ei ole toisiinsta tarttuva makaroni. 

Miksi pastan keitinveteen lisätään öljyä? Moni tekee niin, vaikka ei tiedä sille syytä. Vastoin yleistä luuloa öljyn tarkoitus ei olekaan maku tai pastan takertuminen ikäväksi klimpiksi, vaan veden kiehuminen.

Il Corvo Pasta -ravintolan omistaja Michael Easton paljastaa This is Insider -sivustolle, että keitinveteen lisätty öljy estää veden kiehumisen hellalle. Toinen tapa välttää sama on asettaa puinen kauha kattilan päälle. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja