Mihin aikaan aamusta kahvi pitäisi oikeasti nauttia?

kahvi
Shutterstock

Sillä, milloin syömme, voi olla lähes yhtä iso merkitys vointiin ja kehoon kuin sillä, mitä syömme. Epäsäännölliset ruoka-ajat ovat tutkimusten mukaan yhteydessä korkeaan verenpaineeseen ja ylipainoon. 

Tiedätkö, missä vaiheessa aamua aamupala pitäisi nauttia? Daily Mail listasi kellonajat, jotka ovat optimaaliset päivän ensimmäisiin ruokailuhetkiin. 

klo 7: Vettä

Saatat himoita kahvia ja sen sisältämää kofeiinia heti aamusta, mutta tosiasiassa aivosi kaipaavat ensin vettä. Yön jäljiltä kehoa on syytä nesteyttää vedellä ennen kuin olosi muuttuu hitaaksi ja alat kärsiä keskittymisvaikeuksista.

Halutessasi voit lisätä veden joukkoon sitruunaa, joka antaa vitamiinibuustin ja jonka sanotaan myös puhdistavan kehoa.

klo 8: Puuro

Aamulla on hyvä tankata elimistön hiilihydraattivarastot täyteen. Kun syöt hiilihydraatteja heti aamusta, kehollasi on koko päivä aikaa polttaa ne energiaksi. Kaura on oiva valinta aamupuuron raaka-aineeksi sen kuitupitoisuuden ja vatsaa hellivien ominaisuuksien takia.

klo 9: Kahvi

Kahvi kannattaa nauttia vasta tunti aamiaisen jälkeen, koska tyhjään vatsaan nautittuna kofeiini voi vaikuttaa liiankin rajusti ja saada olon levottomaksi ja pahoinvoivaksi. Kofeiini vapauttaa adrenaliinia ja saa ihmisen valpastumaan. Se myös nopeuttaa verenkiertoa, mikä puolestaan voi parantaa keskittymiskykyä.

klo 10: Siemeniä tai pähkinöitä

Ennen lounasta aamupäivän aikana voi halutessaan syödä välipalaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kurpitsansiemenet hyvien rasvahappojensa takia ja selleri kaliuminsa takia. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!