Mainos
Mainos

Mies maksoi tuhansia euroa lasillisesta viskiä – kunnes törkeä totuus paljastui: "tulos oli iso shokki"

Mies maksoi yli 8 700 euroa yhdestä lasillisesta yhtä maailman kalleinta ja vanhinta viskiä. Kävi kuitenkin ilmi, että viski ei ollutkaan aivan sitä mitä piti – se osoittautui halvaksi vuonna 1970 tehdyksi juomaksi.

Kiinalainen turisti Zhang Wei tilasi heinäkuussa Waldhaus-hotellissa Sveitsissä "Macallan 1878"-viskiä. Kokonaisen pullon hinta oli hotellissa jopa yli 260 000 euroa.

Kun tieto miehen ostoksesta levisi maailmalla, heräsivät viskin asiantuntijoiden epäilyt. Siksi hotellin mallasviski päätettiinkin tutkia Oxfordin yliopistossa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Macallan-viskiksi väitetty juoma oli paljon halvempaa viskiä 1970-luvulta eli siis lähes sata vuotta nuorempaa kuin oli väitetty!

Kemiallisten tutkimusten lisäksi myös viskin ulkomuoto paljasti merkkejä huijauksesta: pullon etiketissä oli virheitä, lasi oli liian modernia ja korkki näytti uudelta.

Syyllinen ei ole selvillä

Paljastavien tutkimusten jälkeen kalliin viskin tilannut Wei sai rahansa takaisin, kun hotellinpitäjä lensi Kiinaan palauttamaan hänelle summan henkilökohtaisesti.

– Mitä tulee maailman harvinaisimpien ja vanhimpien viskien myymiseen asiakkaillemme, tunsimme velvollisuudeksemme selvittää, että varastomme on sata prosenttisen aitoa ja oikeaa, hotellinpitäjä Sandro Bernasconi kertoo.

– Siksi kutsuimme selvittäjät. Tulos oli iso shokki järjestelmällemme, ja olemme mielellämme palauttaneet asiakkaalle koko summan hyväntahdon eleenä.

Berasconin isä oli ostanut pullon 25 vuotta sitten. Tiedossa ei ole sitä, kuka huijauksesta on vastuussa.

Macallan-viskin puhemies kertoo, että tapaus otetaan hyvin vakavasti ja suosittelee, että asiakkaat ostavat viskiä vain hyvämaineisista lähteistä.

Asiakkaita suositellaan aina harvinaisia viskejä ostaessa tekemään aina mahdollisimman hyvä taustatutkimus tuotteesta sekä maistamaan sitä ennen ostamista.

Lähteet: Independent, FoxNews

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.