Maito vaikuttaa kahviisi uskomattomalla tavalla – tiesitkö näitä faktoja?

Tiedätkö, miksi maito vaikuttaa kofeiinin vaikutukseen elimistössä? Tiesitkö, että jo kahvin tuoksu piristää? Lue mielenkiintoiset faktat kahvista!

Kahvi tulee marjoista

Kun puhutaan kahvin alkuperästä, on kaikille selvää, että kahvi jauhetaan pavuista. Pavut eivät kuitenkaan ole kahvin alkuperäisin muoto, vaan marjat. Jokaisesta kahvipensaan marjasta saadaan kaksi tutunnäköistä kahvipapua. Pavuiksi niitä kutsutaan siksi, että ne muistuttavat papuja ulkonäkönsä puolesta.

Maito vähentää kofeiinin vaikutusta

Kun kahviin lisää maitoa, ei kofeiini vaikuta yhtä voimakkaasti. Tämä johtuu siitä, että kofeiinin vaikutukset vähenevät kehossa silloin, kun kofeiinia sisältävää juomaa juodaan yhtäaikaisesti maidon kanssa.

Tiesitkö? Näin maito kannattaa kaataa purkista:

Jo kahvin tuoksu piristää

Moni juo kahvia piristyäkseen, vaikka jo kahvin aromien haistelu voi vaikuttaa piristävästi. Parhaimmillaan kahvin tuoksu voi vaikuttaa aivoihin ja helpottaa jopa uniongelmia.

Sää vaikuttaa kahvin hintaan

Brasiliassa tuotetaan noin 40 prosenttia kaikesta maailman kahvista. Yllättäen yksi merkittävin kahvin hintaan vaikuttava tekijä on sää, joka on valloillaan Brasiliassa. Halla ja kuivuus ovat suurimmat tekijät, jotka voivat nostaa kahvin hintaa myös suomalaisissa kahviloissa ja ruokakaupoissa.

Lähde: Mitt Kök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja