Mainos

Maassa maan tavalla – hallitsetko erilaiset skoolaukset?

Skoolaaminen on tapa, joka parantaa tunnelmaa. Tiesitkö, kuinka eri maissa on tapana kilistellä olutlasilla?

Yksi yli kulttuurirajojen ylettyvä tapa on skoolaaminen, mutta eri maissa on tapana toteuttaa kilisteleminen omalla tavallaan. Katso tuoreelta videolta, kuinka muissa maissa on tapana nostaa malja!

Saksassa kippistellään perinteisesti samaan tapaan kuin Suomessa, eli on tärkeää, että skoolatessa tulee kilisteltyä jokaisen seurueeseen kuuluvan lasia. Myös katsekontakti on saksalaisille tärkeä osa kippistelyä.

Unkarissa sitä vastoin ei kannata koskaan lähestyä olutlasin kanssa toista hörppijää, sillä unkarilaiset pitävät kilistelyä uhkaavana tapana. Sen sijaan lasin voi nostaa yksinkertaisesti ylös ja hihkaista paikalliseen tapaan: "Egészségére!".

Armeniassa oluen kippistelyä tärkeämpää on se, että se jolle seurueesta kaadetaan yhdessä nautitun pullon viimeinen tippa, tarjoaa seuraavan juoman. Armeniassa voi siten ilmaista kohteliaisuutta kaatamalla omaan lasiin juoman viimeiseksi.

Kiinassa oluen kippistelyn kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä kilistelyllä osoitetaan, kuka on illan isäntä. Se, kuka pitää lasia ylimpänä skoolatessa, tulkitaan isännäksi.

Japanissa jo ennen oluen kilistelyä kannattaa olla skarppina, sillä juomaa ei saisi koskaan kaataa omaan lasiin itse. Muiden seurueen jäsenten laseihin juoman kaataminen on sitä vastoin jopa toivottavaa.

Katso videolta lisää esimerkkejä skoolaustavoista!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja