Lisää lihakeittoon tuttu raaka-aine – maku paranee merkittävästi!
Lihakeitto on perinteistä, suomalaista arkiruokaa, jonka maku paranee entisestään tutun raaka-aineen avulla.
Tomaattipyree on suomalaisille tuttu raaka-aine, joka parantaa eritoten kylmillä keleillä maistuvan lihakeiton makua merkittävästi. Poimi ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen herkullinen lihakeittoresepti, johon tuo lisämakua tuttu tomaattipyree. Tomaattipyreen lisäksi Hellapoliisi suosittelee lisäämään lihakeittoon kurpitsaa makeutta tuomaan.
– Lisää halutessasi joukkoon myös hieman myskikurpitsaa paloina, Hellapoliisi vinkkaa.
Hellapoliisin tomaattinen lihakeitto
4 annosta
1 kg naudan lapaa
vettä, kunnes liha peittyy
1–2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
2 tl suolaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
pala lanttua
1 keskikokoinen palsternakka
6 keskikokoista perunaa
1 chilipaprika
2 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Huuhtele liha ja laita se kattilaan.
Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.
Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.
Mainos
Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.
Valuta liemi.
Laita liemi kattilaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.
Hienonna chilipaprika.
Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Paloittele liha ja lisää joukkoon.
Kuumenna.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.
Resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria