Lihakeitto on perinteistä, suomalaista arkiruokaa, jonka maku paranee entisestään tutun raaka-aineen avulla.
Tomaattipyree on suomalaisille tuttu raaka-aine, joka parantaa eritoten kylmillä keleillä maistuvan lihakeiton makua merkittävästi. Poimi ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen herkullinen lihakeittoresepti, johon tuo lisämakua tuttu tomaattipyree. Tomaattipyreen lisäksi Hellapoliisi suosittelee lisäämään lihakeittoon kurpitsaa makeutta tuomaan.
– Lisää halutessasi joukkoon myös hieman myskikurpitsaa paloina, Hellapoliisi vinkkaa.
Hellapoliisin tomaattinen lihakeitto
4 annosta
1 kg naudan lapaa
vettä, kunnes liha peittyy
1–2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
2 tl suolaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
pala lanttua
1 keskikokoinen palsternakka
6 keskikokoista perunaa
1 chilipaprika
2 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Huuhtele liha ja laita se kattilaan.
Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.