Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisää lihakeittoon tuttu raaka-aine – maku paranee merkittävästi!

Julkaistu 21.11.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Lihakeitto on perinteistä, suomalaista arkiruokaa, jonka maku paranee entisestään tutun raaka-aineen avulla. 

Tomaattipyree on suomalaisille tuttu raaka-aine, joka parantaa eritoten kylmillä keleillä maistuvan lihakeiton makua merkittävästi. Poimi ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen herkullinen lihakeittoresepti, johon tuo lisämakua tuttu tomaattipyree. Tomaattipyreen lisäksi Hellapoliisi suosittelee lisäämään lihakeittoon kurpitsaa makeutta tuomaan.

– Lisää halutessasi joukkoon myös hieman myskikurpitsaa paloina, Hellapoliisi vinkkaa.

Hellapoliisin tomaattinen lihakeitto

4 annosta

1 kg naudan lapaa
vettä, kunnes liha peittyy
1–2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
2 tl suolaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
pala lanttua
1 keskikokoinen palsternakka
6 keskikokoista perunaa
1 chilipaprika
2 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Huuhtele liha ja laita se kattilaan.

Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.

Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.

Mainos

Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

Valuta liemi.

Laita liemi kattilaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.

Hienonna chilipaprika.

Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Paloittele liha ja lisää joukkoon.

Kuumenna.

Tarkista maku.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

Resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleTämä ruoka tekee varmasti kylläiseksi – testaa tulinen texmex-keitto jauhelihalla ja pavuilla!Edullinen soppa, joka vain paranee seistessään – tämä lämmittävä herkku on arkiruokien kuningas!Koska olet viimeksi kokannut makkarasta? Helppo ja halpa arkiruoka valmistuu jopa vartissaHellapoliisin Tomaattinen lihakeittoPerunaraguu ja punajuurisose
KeitotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Keitot
  • 9.1.07:42
    Ruoka

    Jopa alle 0,3 euroa! Ruokakaupoista löytyy nyt edullinen oikaisukeino kasvissosekeittoon

  • 06.12.202408:34
    Ruoka

    Ehkä maailman paras kalakeitto? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 27.07.202212:31
    Kala

    Älä tee rakennetta pilaavaa mokaa! Näillä ohjeilla valmistat kesän parhaan kalakeiton

  • 11.02.202216:57
    Ruoka

    Harrin "lempeän mausteinen" keitto maistuu ulkoilun jälkeen: "Ette pety"

  • 21.01.202212:36
    Ruoka

    Harrin teki mieli yhtä herkkua – mykistyi itsekin reseptistä, jonka kehitteli: "Välillä on vain sellainen himo"