"Lehmä, joka ei suostunut kuolemaan" – uhkarohkea pako pelasti Cornetten hampurilaisen välistä
Cornette-lehmän uhkarohkea pako lihateurastamolta keräsi internetyhteisön sympatiat.
Ranskalaislehmä Cornetten viime hetken pako teurastamolta sai onnellisen lopun, kun uhkarohkean lehmän fanit keräsivät internetissä kolehtia eläimen pelastamiseksi.
Cornette kirmasi vihreälle niitylle
Cornette oli määrä teurastaa kaakkoisranskalaisella teurastamolla kesäkuun lopussa. Tappotuomion saanut lehmä ei kuitenkaan halunnut luovuttaa, vaan päätti tarttua viimeiseen oljenkorteen: Cornette rupesi riehumaan ja syöksyi vapauteen päästyään irti teurastamon henkilökunnan otteesta.
Cornette ehti kirmata karkuun vihreälle niitylle, kunnes lehmä saatiin kiinni, tainnutettiin rauhoittavilla ja vangittiin uudelleen. Cornetten teurastamispäivää jouduttiin kuitenkin siirtämään, sillä eläimen lihaa ei olisi voinut hyödyntää heti rauhoittavien lääkkeiden vuoksi.
"Lehmä, joka ei suostunut kuolemaan"
Cornetten pakotarina ehti tällä välin levitä uutisiin ja lehmän uhkarohkeasta teosta muodostui hitti sosiaalisessa mediassa. Cornetten fanit päättivätkin kerätä internetissä kolehdin lehmän pelastamiseksi. Fanit kutsuivat Cornettea "lehmäksi, joka ei suostunut kuolemaan".
Lopulta eläimen ystävät saivat kasaan 2000 euron summan, jolla Cornette pystyttiin ostamaan omistajiltaan ja sijoittamaan Pariisin liepeillä sijaitsevalle farmille.
Cornette elelee nyt mukavasti farmilla, jonne kaupunkilaislapset pääsevät tutustumaan maatilan elämään ja eläimiin. Cornette on raskaana ja saa viettää loppuelämänsä vasikkansa kanssa, ilman pelkoa teurastuksesta.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan