Legendaarinen pizzeriaketju Dennis konkurssiin

shutterstock_1829205563
Pizzeriaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin. Dennis-brändin alla on myyty myös elintarvikkeita, kuten tuorepizzaa. Kuvituskuva. Shutterstock/Dennis

Vuonna 1975 perustettu turkulainen pizzeriaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin.

Osakeyhtiöt Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory ovat jättäneet maanantaina konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Konkurssiin hakeutumisen vahvistaa STT:lle asianajaja Jari Malinen asianajotoimisto Evershedsistä.
Konkurssihakemuksesta ilmenee, että Pizzeria Denniksen hallitus päätti konkurssiin hakeutumisesta viime viikolla. Hakemuksessa sanotaan yhtiön olevan maksukyvytön.

Yhtiön velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen. Verohallinnolla on yhtiöltä saatavia yli 50 000 euroa. Turun Seudun Osuuspankilla oli lokakuun lopulla saatavia 407  000 euroa ja Ilmarisella 138  000 euroa.

Pizzeria Dennis -yhtiön mukaan sen toimintaympäristö on ollut erittäin haastava pitkään jatkuneen koronapandemian sekä Venäjän hyökkäyssodan takia. Yhtiön tulos jäi viime vuonna tappiolliseksi.

Yhtiön mukaan kustannusten nousu ja pula ammattitaitoisista työntekijöistä ovat edelleen vaikuttaneet siihen, ettei liiketoimintaa ole saatu kannattavaksi kuluvan tilikauden aikana.

Ravintolatoimintaa ja elintarviketuotantoa

Ravintolatoiminnan lisäksi Dennis-brändillä on myös ollut erilaisia elintarviketuotteita Dennis Food Factoryn alaisuudessa. Yrityksessä on valmistettu muun muassa tuorepizzoja päivittäistavarakauppoihin.

Ensimmäinen Dennis-ravintola avautui vuonna 1975 Turussa. Ravintolan perusti pizzakeisari-lempinimenkin myöhemmin saanut Dennis Rafkin. Denniksellä on italialaiset ravintolat Turussa Linnakadulla ja Helsingissä Bulevardilla. Yhtiön verkkosivuilla sanotaan, että Turun ravintola on suljettu tiistaista lähtien.

Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory pyytävät käräjäoikeudelta, että konkurssi aloitettaisiin tiistaina aamupäivällä. Tätä perustellaan sillä, että pesänhoitaja voisi suorittaa työntekijöiden irtisanomisen mahdollisimman joustavasti ja samalla ottaa haltuun yhtiöiden liiketoiminnan.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat