Mainos

Legendaarinen kahvila Ekberg joutui somemyrskyn keskelle: ”Historiallisesta interiööristä tuli sitten halpa tusinamyymälä”

Helsingin vanhin leipomo Ekberg on joutunut kritiikin kohteeksi uudistuneen leipomokonseptinsa vuoksi. 

Helsingin Bulevardilla sijaitseva Ekbergin leipomomyymälä on avannut ovensa kuukausia kestäneen remontin jälkeen. Remontin myötä yli 100-vuotias, Suomen vanhimmaksi leipomoksi itseään tituleeraava Ekberg on uudistanut konseptiaan paremmin tämän päivän trendejä vastaavaksi.

Vaikka leipomon itsensä mukaan remontti on tehty hienovaraisesti kanta-asiakkaiden mielipiteitä kuunnellen, kaikki eivät ole olleet iloisia tyylinmuutoksesta.

Uutta ilmettä verrataan jopa Ruotsin-laivaan

Ekberg on kerännyt runsaasti kommentteja uudistuneesta tyylistään leipomon Facebook-sivuille. Kommenteissa leipomolta kysellään, miksi he ovat menneet tuhoamaan Ekbergin ainutlaatuisuuden ja merkittävän osan konditoriaelämystä.

– Aivan järkyttävää, miten olette voineet tuhota täysin kulttuurihistoriallisesti arvokkaan tilan ja muuttaa sen täysin persoonattomaksi ketjumyymäläksi? Olen todella surullinen ja pettynyt, eräässä kommentissa todetaan.

– Lopputulos on vähintäänkin kulttuurihistoriallinen katastrofi, ellei suorastaan rikos. Kuka on edes voinut hyväksyä nämä historiallisen ympäristön tuhoavat suunnitelmat?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Historiallisesta interiööristä tuli sitten halpa tusinamyymälä. Miten voi olla mahdollista, ettei miljöö ollut suojelukohde?! eräässä tyrmistyneessä kommentissa todetaan.

Kommenteissa leipomon uutta ilmettä verrataan jopa Ruotsin laivan ja huoltoaseman kahvioihin. Moni kommentoija epäilee muutosta myös liiketoiminnallisesti kannattomaksi ja mainitsee, ettei aio enää astua jalallaankaan kyseiseen paikkaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

– Anteeksiantamatonta, eräässä kommentissa kiteytetään.

Ekbergin tiedotteen mukaan uudistuneessa myymäläkonseptissa on pyritty säilyttämään niin paljon vanhaa tunnelmaa kuin mahdollista, mutta samalla nykyaikaistaa myymälän toimivuutta.

Lähde: Facebook, Ekberg

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja