Kysely paljastaa: Näin paljon suomalaiset syövät oikeasti luomuruokaa
Pro Luomun teettämässä kyselyssä selvisi, kuinka paljon suomalaiset syövät luomuruokaa.
Kyselyssä selvisi, että lähes puolet suomalaisista syö luomuruokaa vähintään kerran kuukaudessa. Vähintään kerran viikossa luomua ostaa yli neljäsosa kuluttajista.
TIESITKÖ? Yleisimmin luomuna ostetaan kananmunia, vihanneksia, juureksia ja maitotuotteita.
Luomuruoan imago on parantunut
Luomun imago on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Yli puolet suomalaisista kuluttajista mieltää luomun terveelliseksi, vastuulliseksi ja pienimuotoiseksi. Aktiivisia luomun kuluttajia on edelleen pääkaupunkiseudulla selvästi muuta maata enemmän, ja he ovat korkeasti koulutettuja.
Toisaalta lähes puolet kuluttajista ostaa luomua vain satunnaisesti tai ei lainkaan. Tämä joukko on kuitenkin hieman pienempi kuin edellisessä, vuonna 2013 tehdyssä kyselyssä.
Suomen Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi elokuussa tuhat suomalaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan