Kysely paljastaa: Näin paljon suomalaiset syövät oikeasti luomuruokaa

20053904
Suomalaiset suosivat etenkin maitotuotteiden luomuversioita. Lehtikuva

Pro Luomun teettämässä kyselyssä selvisi, kuinka paljon suomalaiset syövät luomuruokaa.

Kyselyssä selvisi, että lähes puolet suomalaisista syö luomuruokaa vähintään kerran kuukaudessa. Vähintään kerran viikossa luomua ostaa yli neljäsosa kuluttajista.

TIESITKÖ? Yleisimmin luomuna ostetaan kananmunia, vihanneksia, juureksia ja maitotuotteita.

Luomuruoan imago on parantunut

Luomun imago on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Yli puolet suomalaisista kuluttajista mieltää luomun terveelliseksi, vastuulliseksi ja pienimuotoiseksi. Aktiivisia luomun kuluttajia on edelleen pääkaupunkiseudulla selvästi muuta maata enemmän, ja he ovat korkeasti koulutettuja.

Toisaalta lähes puolet kuluttajista ostaa luomua vain satunnaisesti tai ei lainkaan. Tämä joukko on kuitenkin hieman pienempi kuin edellisessä, vuonna 2013 tehdyssä kyselyssä.

Suomen Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi elokuussa tuhat suomalaista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.