Kuvat: Lakupiiput, Raider, Chap, Spice Girls -tikkarit – muistatko vielä nämä retrokarkit?

REtrokarkit
Ysärilapset muistavat taatusti Spice Girls -tikkarit sekä Raider-patukan, joka muuttui myöhemmin Twix-patukaksi. Cloetta, Fazer, Mars Inc

Ovatko nämä karkkiklassikot tuttuja sinun lapsuudestasi? Katso kuvakooste!

Fazerin Parhaat, Lola-patukka, Lakupiiput, Pez-karkit, Banskut ja Manskut – vuosien takaa tutut klassikot herättävät muistoja läpi sukupolvien. Verestä muistojasi, lähde nostalgiamatkalle ja katso läpi Makuja.fi:n koostamat karkkikuvat!

Tuodaanko vanhoja klassikkoja takaisin myyntiin?

Fazerin kumppanuuspäällikkö Liisa Eerolan mukaan suurin osa yhtiön valmistuksessa olevista makeistuotteista on todella vanhoja ja kaikkien aikojen suosikkeja tehdään edelleen. Esimerkiksi Da Capo -suklaan valmistus aloitettiin jo vuonna 1916, Pihlaja-karkin vuonna 1895 ja KissKiss-makeisten vuonna 1897.
Tiettyjä markkinoilta jo poistuneita tuotteita toivotaan kuitenkin kuluttajien toimesta ajoittain takaisin.

– Esimerkiksi Maija-toffeeta kysytään aina välillä ja suklaanappeja myös. Kummankaan tuotteen kohdalla meillä ei ole suunnitelmia uudelleenlanseerauksesta, koska sopivaa laitteistoa ei ole tehtaillamme olemassa. Vanhoista tuotteista olemme tuoneet takaisin muun muassa Paxin ja Fami-patukan, Eerola kertoo.

Myös Cloettalla ollaan noteerattu retrokarkkien suosio ja alun perin Hellaksen lanseeraamat suosikit Hopeatoffee ja Tsinuskitoffee tuotiin takaisin markkinoille taannoin.  Haribon vanhat suosikit ovat sen sijaan pysyneet kauppojen hyllyillä tähän päivään saakka.

– Lakutoukka, Piratos, Matador Mix, Salmingar ja Syrlingar ovat monelle tuttuja niin makeispusseina kuin aikoinaan kioskilta yksittäisinä kappaleina ostettuina. Kaikki tuotteet ovat edelleen myynnissä, paitsi Salmingar- ja Syrlingar -karkkipussit jotka ovat Suomessa enää myynnissä irtomakeisina, Haribolta kerrotaan.

Klassikkokarkit kuvina – muistatko vielä nämä?

Makuja.fi koosti eri valmistajien retrokarkeista nostalgisen kuvapläjäyksen. Osa tuotteista on vielä tänäkin päivänä myynnissä, tosin kääreet ja pakkaukset ovat voineet muuttua vuosien saatossa.  Muistatko sinä vielä nämä klassikot?

Ysärilapset muistavat taatusti Spice Girls-tikkarit.

Pop Rocks-tikkarit poksuivat suussa.

Pez- karkkeja ja -karkkiautomaatteja.

Melody Pops -pillitikkari sekä Tubblegum-tuubipurkka.

Alakulmassa vanha Huhtamäen lakritsi - peltipurkki.

Karkkikoruja löytynee vielä tänäkin päivänä karkkihyllyistä jossain muodossa.

Känkkä- ja Ränkkä-pastillit.

Puuttuuko kuvalistauksesta joku sinulle tärkeä retrokarkki? Lähetä meille vinkki sähköpostitse makuja@mtv.fi. Täydennämme artikkelia uusilla kuvilla!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja