Kuvat: Espoon ensimmäinen Starbucks aukeaa perjantaina – tältä se näyttää!

star1
Espoon ensimmäinen Starbucks-kahvila avataan 25.9.2015.

Kansainvälinen kahvilaketju Starbucks rantautuu Espooseen perjantaina 25.9.2015.

Starbucks Coffee Company ja Ruokakesko solmivat keväällä lisenssisopimuksen Starbucks-kahviloiden avaamisesta K-kauppoihin eri puolille Suomea. Ensimmäinen kahvila avataan Espoossa K-Citymarket Sellossa perjantaina 25.9. Kyseessä on samalla myös Espoon ensimmäinen Starbucks-kahvila.

Sellon kahvilassa työskentelee 11 työntekijää. Heistä jokainen on käynyt läpi baristakoulutuksen, joka kestää kaksi viikkoa. Työntekijöitä opastavat kahvilan vuoroesimiehet, jotka ovat osallistuneet ensin itse kuuden viikon koulutukseen Edinburghissa.

Osana koulutusta jokaisessa harjoittelutyövuorossa on pidetty kahvimaistoja muille. Näin baristat oppivat tunnistamaan Starbucksin kahvit ja niiden ominaisuudet. Maistatuksessa kahvi ja sen ominaisuudet esitellään, jonka jälkeen kahvia tuoksutetaan ja maistellaan. Lopuksi kahvia maistetaan jonkin siihen sopivan maun kanssa, kuten suklaan tai vaikkapa hedelmien.

– Olemme innoissamme Starbucksin kanssa solmitusta kumppanuussopimuksesta. Starbucksin toiminnan ydin on ylivoimaisen asiakaskokemuksen luominen. Se on ensiarvoisen tärkeää myös K-kaupoille ja Starbucksia ja Keskoa vahvasti yhdistävä tekijä, kertoi Jorma Rauhala, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja, keväällä.

Kahvinystävinä tunnetut suomalaiset ovat otollinen asiakaskunta Starbucksille. 

– Suomalaiset juovat lähestulkoon eniten kahvia maailmassa, joten tämä on meille loistava mahdollisuus tuoda ensiluokkainen kahvimme suomalaisten kahvinystävien ulottuville, totesi keväällä puolestaan Arjan Oudejans, Starbucks EMEAn Branded Solutionsin johtaja.

Luvassa pitkät jonot?

Aikoinaan Helsingissä ensimmäinen Starbucks-kahvila sai aikaan pitkät jonot, kun etenkin nuoret jonottivat saadakseen käsiinsä kuuluisan kahvilan tuotteita. Sellon Citymarketin Starbucksin kahvilapäällikkö Tanja Tissari uskoo, että jono tulee olemaan pitkä myös Espoon ensimmäisen Starbucks-kahvilan avajaispäivänä.

– Uskon, että jono on huomenna kymmeneltä pitkä, Tissari toteaa Makuja.fi:lle.

Starbuckseja on lähes 2 200 Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Suomen ensimmäinen Starbucks-kahvila avattiin Helsingin lentoasemalle vuonna 2012.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja