Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhaa ja munakoisoa sisilialaisittain

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.11.2012 21:54

Tampereen kulinaarinen skene on nyt nostettu framille. Olipas stadilaisesti sanottu... Mm. Aamulehden ruoka-arvostelijana kannuksensa ansainnut Vesa Laitinen ja Fotofinlandia-palkittu valokuvaaja Maija Tammi niputtivat yhteen Tampereen 20 parasta ravintolaa (ja yhden pianaukeavan), niiden keittiömestarit ja heidän suosikkireseptinsä kirjaan ...A, Bertha, C... Palaan kirjaan myöhemmin. Testasin ensin sen antia.

Marraskuu on meidän perheessä kasvispainotteinen kuukausi. Syömme lihaa kerran viikossa, mutta kalaa ja äyriäisiä ei lasketa. Se rajoitti reseptin valintaa melkoisesti, mutta hyviä vaihtoehtojakin löytyi muutama. Ristorante La Perla tarjoilee kaupungin autenttisinta italialaista ruokaa suomalais-sisialaisen pariskunnan laittamana. Valitsin heidän esittelemänsä reseptin Miekkakalaa ja munakoisoa. Miekkakala on taloudessamme boikotissa sen uhanalaisuuden takia. En osaa luottaa eettisesti kalastettujenkaan alkuperään. Sääli, sillä se kuuluu pihvin muodossa lempiruokiini kuten tonnikalakin. Niinpä korvasin fisun kuhalla. Suosittelen samaa muillekin. Varmuuden vuoksi.

En ole lukuisilla Italian reissuilla saanut koskaan lautaselle näin moninaista annosta, mutta enpä uskalla sisiliaiskokkia tässä seikassa haastaa. Ja hyvää kun oli. Tässä reseptiä sovitettuna kuhafileelle. Keittiöstä ei löytynyt minttua, joten korvasin sen rosmariinilla. Annos on jossain määrin suuritöinen (kirjan lyhyesti kirjoitettu resepti harhautti minua), mutta taakkaa voi jakaa mukavasti esivalmistelemalla ajoissa. Siten tämä juhlava ruoka hoituu helposti vieraiden jo tultua ilman keittiöön jumiutumista.

KUHAA JA MUNAKOISOA SISILIALAISITTAIN

neljälle

4 pientä kuhafilettä

1 munakoiso

200 g korppujauhoja

1 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

1 rkl tuoretta oreganoa, hienonnettuna

1/2 sitruunan mehu

oliiviöljyä

auringonkukkaöljyä

Täytetty herkkusieni

4 jumboherkkusientä

1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulin kynttä, hienonnettuna

1,5 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

1/4 vaalean leivän sisustaa, hienonnettuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Marinoitu tomaatti

2 pihvitomaattia (tai 3-4 tavallista)

4 kynttä valkosipulia, ohuina siivuina

2 rkl tuoretta rosmariinia

loraus balsamicoa

hyvää oliiviöljyä

Paprikakastike

2 punaista paprikaa

suolaa

hyvää oliiviöljyä

Paprikakastike. Tee ensin kylmänä tarjottavat. Puolita paprikat ja poista niistä siemenet. Grillaa paprikat grillissä tai uunin vastusten alla mustiksi. Laita paprikat pakastepussiin höyrystymään. Anna jäähtyä ja kun pystyt tarttumaan niihin näppejä polttamatta, revi kuori pois. Soseuta ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

Tomaatti. Leikkaa tomaatti sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paahda niitä kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat pehmentyä, mutta eivät mene vielä mössöksi. Jäähdytä. Laita viipaleiden väliin valkosipuliviipaleita ja minttua tai rosmariinia. Mausta suolalla ja lorauta päälle hiukan balsamicoa ja enemmän oliiviöljyä. Anna maustua.

Munakoiso. Leikkaa munakoiso parin millin paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Uppopaista ne auringonkukkaöljyssä ja valuta. Sekoita keskenään 0,5 dl oliiviöljyä ja sitruunamehua. Voit tehdä valmistelut tähän asti ennakkoon. Munakoisot eivät tosin hirveitä aikoja säily hyvänä. Täytetty herkkusieni. Irrota herkkusienen jalka ja koverra sisus. Hienonna ne. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, persilja, leivän sisus, suolaa ja pippuria. Paista oliiviöljyssä lakkeihin ulkopinta ja ota syrjään. Paista sieniseos kypsäksi ja täytä lakit sillä. Kypsytä uunissa pehmeiksi yhdessä kuhan kanssa ja tarjoile lämpimänä.

Kuha. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lorauta kalojen päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Pyörittele kauttaaltaan varovasti korppujauhoissa. Lado muutama munakoisoviipale toiselle puolelle kuhaa. Ripottele päälle sitruunaoliiviöljyä ja tuoretta oreganoa. Taita filee niin, että munakoisot jäävät väliin. Kypsennä uunissa 10-15 min, kunnes kala on kypsää (ei ylikypsää). Valele pintaa sitruunaoliiviöljyllä ja koristele oreganolla. Yhdistä annoksen osaset ja nauti.

Lisää aiheesta:

Pitäkää ananaksenne purkissa! Vetoomus Unescolle: Miljoonat italialaiset vaativat pizzalle virallista suojeluaAmalfin rannikon ravintolakatsausAmalfin rannikon pikkukaupungitNähdä Napoli ja... vuolla bloggausPunaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polentaRavintolapäivä, kulotettu pasta ja ajatus suomalaisesta ravintolakulttuurista
Italiakalakalaruokakeittokirjakuhala perlamunakoiso
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
resepti

Tuoreimmat aiheesta

Italia
  • 29.11.201707:20
    Pizza

    Pitäkää ananaksenne purkissa! Vetoomus Unescolle: Miljoonat italialaiset vaativat pizzalle virallista suojelua

  • 18.08.201522:36
    Amalfi

    Amalfin rannikon ravintolakatsaus

  • 16.08.201521:54
    Amalfi

    Amalfin rannikon pikkukaupungit

  • 05.08.201522:45
    Amalfi

    Nähdä Napoli ja... vuolla bloggaus

  • 16.12.201419:02
    italialainen

    Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta