Kesän paras jäätelö sisältää yllättävän raaka-aineen: Helppo tehdä itse – "toimii täydellisesti"

jäätelökulho
Shutterstock

Giniä sisältävä jäätelö on kesän kirpsakoin herkku ja superhelppo valmistaa itse.

Suomalaisilla on vuodesta toiseen samat suosikit jäätelökioskilla. Tänä kesänä noita listoja kuitenkin uhmataan, sillä bloggarit maailmalla väittävät löytäneensä täydellisen gin-jäätelön. Mikä parasta, tätä jäätelöä on äärettömän helppo tehdä itse.

Viittä raaka-ainetta sisältävä gin & tonic -jäätelöresepti valmistuu hetkessä ja sopii täydellisesti grilli-illallisten jälkiruoaksi tai parvekehengailuun ilta-auringossa.

– Sitruksinen happamuus yhdistettynä kermaiseen, mutta samalla hiilihappoiseen rakenteeseen toimii täydellisesti ja alkoholipitoisuus on juuri sopiva, bloggarit hehkuttavat.

Gin & Tonic -jäätelö

2,8 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl giniä
125 ml tonic-vettä
600 ml kermaa

Sekoita sokeri, sitruunamehu, gin ja tonic-vesi kulhossa.

Lisää kerma.

Vispaa aineet sekaisin. Lopputuloksen tulee olla paksua pirtelöä muistuttavaa: varo, ettei seos vaahtoa.

Laita seos pakasterasiaan ja anna jäätyä. Tarjoile sitruunaviipaleen kera. 

Lähteet: Metro UK, Hungry and Frozen

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja