Kesän paras jäätelö sisältää yllättävän raaka-aineen: Helppo tehdä itse – "toimii täydellisesti"
Giniä sisältävä jäätelö on kesän kirpsakoin herkku ja superhelppo valmistaa itse.
Suomalaisilla on vuodesta toiseen samat suosikit jäätelökioskilla. Tänä kesänä noita listoja kuitenkin uhmataan, sillä bloggarit maailmalla väittävät löytäneensä täydellisen gin-jäätelön. Mikä parasta, tätä jäätelöä on äärettömän helppo tehdä itse.
Viittä raaka-ainetta sisältävä gin & tonic -jäätelöresepti valmistuu hetkessä ja sopii täydellisesti grilli-illallisten jälkiruoaksi tai parvekehengailuun ilta-auringossa.
– Sitruksinen happamuus yhdistettynä kermaiseen, mutta samalla hiilihappoiseen rakenteeseen toimii täydellisesti ja alkoholipitoisuus on juuri sopiva, bloggarit hehkuttavat.
Gin & Tonic -jäätelö
2,8 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl giniä
125 ml tonic-vettä
600 ml kermaa
Sekoita sokeri, sitruunamehu, gin ja tonic-vesi kulhossa.
Lisää kerma.
Vispaa aineet sekaisin. Lopputuloksen tulee olla paksua pirtelöä muistuttavaa: varo, ettei seos vaahtoa.
Laita seos pakasterasiaan ja anna jäätyä. Tarjoile sitruunaviipaleen kera.
Lähteet: Metro UK, Hungry and Frozen
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut