Kampanja vaatii ravintoloita lopettamaan musiikinsoiton – voi pilata illalliskokemuksen

ravintola
Shutterstock

Isossa-Britanniassa kampanjoidaan ravintoloissa soivaa taustamusiikkia vastaan. Kampanjoitsijoiden mukaan musiikki voi pilata monen illalliskokemuksen.

Pipedown-niminen ryhmä vaatii ravintoloita ja kahviloita lopettamaan musiikin soittamisen. Pubeissa musiikkia saa ryhmän mukaan soittaa, mutta vain, mikäli akustiikka on kunnossa.

Pipedown tukee kuulovammaisten hyväntekeväisyysjärjestöä Action on Hearing Lossia, josta muistutetaan, että joistakin ihmisistä musiikki voi olla ärsyttävää, mutta toisille kyse on enemmästäkin.

– Jos musiikin takia eteensä saa väärän annoksen tai keskusteluun osallistuminen muuttuu mahdottomaksi, sitä tuntee jäävänsä ulkopuoliseksi. Taustamusiikki tekee äänten erottamisesta hankalampaa, kommentoi Gorkhi Duhra kuulovammaisten yhdistyksestä.

Monet suuret yritykset Isossa-Britanniassa ovat lähteneet mukaan ensi kuussa käynnistyvään kampanjaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!