Joulun ehdoton hittikakku: Nyt tehdään glögi-juustokakku uudella tapaa

katselukopio_jouluinen_juustokakku_glogikastikkeella_1_D8S3365-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Oletko sinä jo testannut supersuosittua glögi-juustokakkua? Kokeile hittikakun uutta versiota. Reseptin loihti Hellapoliisi Kati Jaakonen. 

Glögi-juustokakku eli juustokakku glögikiilteellä nousee joka vuosi yhdeksi Makuja.fi:n suosituimmista resepteistä joulunaikaan. Se ei ole mikään ihme, sillä glögi-juustokakku valmistuu melko vaivattomasti ja yhdistää nerokkaasti suomalaisille rakkaita makuja.

Hellapoliisi Kati Jaakonen valmisti glögi-juustokakun tällä kertaa uuniversiona. Glögikiilteen sijaan kakkuun valmistetaan herkullinen glögikastike.

– Jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua, Jaakonen vinkkaa.

Kokeile reseptiä:

Hellapoliisi

Hellapoliisin jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua.

Pohja

  • 200 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Täyte

  • 600 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • yhden limen raastettu kuori
  • yhden limen puristettu mehu

Glögikastike

  • 2 ½ dl vahvaa glögiä
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tähtianis

Valmistusohje

Sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

Paista 150-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.

Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.

Valmista glögikastike.

Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes kastike alkaa saeta.

Tarjoa kastike jäähdytetyn juustokakun kanssa.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.