Järjettömän hyvää ja helppoa: Ihmepiirakka villitsi suomalaiset – tarvitset vain suklaalevyn ja voitaikinaa
Muistatko vielä ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan? Helppo suklaalevypiirakka villitsi suomalaiset jo muutama vuosi sitten, mutta toimii edelleen joulunajan helppona jälkkärinä.
Ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan valmistamiseen tarvitset periaatteessa vain ison, kaulitun voitaikinalevyn ja suklaalevyn. Kun olet taitellut suklaalevyn taikinan sisälle videon osoittamalla tavalla, voitele piirakka vielä munalla, niin saat sen pintaan kauniin värin uunissa.
Voitaikinalevy kannattaa kaulia ohueksi ja leikata levystä ylimääräiset taikinat pois. Näin taikina kypsyy varmemmin uunissa läpikotaisin. Suklaalevyksi voit valita oman lempparisi! Videolla käytimme klassista Fazerin Sininen -suklaalevyä.
Katso videolta, miten helposti ihmepiirakka valmistuu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka