Järjettömän hyvää ja helppoa: Ihmepiirakka villitsi suomalaiset – tarvitset vain suklaalevyn ja voitaikinaa

Näin valmistuu ihmepiirakka – tarvitset vain voitaikinaa ja suklaalevyn 1:12 Näin valmistuu ihmepiirakka – tarvitset vain voitaikinaa ja suklaalevyn

Muistatko vielä ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan? Helppo suklaalevypiirakka villitsi suomalaiset jo muutama vuosi sitten, mutta toimii edelleen joulunajan helppona jälkkärinä.

Ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan valmistamiseen tarvitset periaatteessa vain ison, kaulitun voitaikinalevyn ja suklaalevyn. Kun olet taitellut suklaalevyn taikinan sisälle videon osoittamalla tavalla, voitele piirakka vielä munalla, niin saat sen pintaan kauniin värin uunissa. 

Voitaikinalevy kannattaa kaulia ohueksi ja leikata levystä ylimääräiset taikinat pois. Näin taikina kypsyy varmemmin uunissa läpikotaisin. Suklaalevyksi voit valita oman lempparisi! Videolla käytimme klassista Fazerin Sininen -suklaalevyä.

Katso videolta, miten helposti ihmepiirakka valmistuu!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!