Hyvästit Dumle-tikkareille! Fazer lopettaa legendaarisen tuotteen valmistuksen – tässä syy

20210222_141448
MTV

Fazer tiedottaa lopettavansa Dumle-tikkareiden valmistuksen.

Suomalaiset ovat yli 60 vuoden ajan voineet nauttia Dumle-tikkareista, mutta valitettavasti tämä aika on pian ohi, Fazer tiedottaa. Tikkareiden valmistus loppuu maaliskuussa, koska nykyisen tuotantolinjan tekninen elinikä on lopussa. 

Dumle-tikkareiden valmistus loppuu maaliskuussa 2021. Nykyinen tuotantolinja on vanha, ja sitä on ollut haastavaa huoltaa ja korjata viime vuosina. 

– Meille Fazerilla laatu ja tuotteiden ainutlaatuisuus ovat keskeisiä asioita.  Olemme yrittäneet löytää ratkaisun tuotannon jatkamiseksi tehokkaalla ja kestävällä tavalla, siinä kuitenkaan toistaiseksi onnistumatta. Tikkarin valmistamiseksi tarvittava käsityötaito ja resepti ovat yhtä ainutlaatuisia kuin itse tikkari, ja siksi niitä on vaikea korvata nykypäivän modernilla tekniikalla, kertoo Fazer Makeisten Suomen markkinointijohtaja Anne Repo.

Revon mukaan Fazer työskentelee löytääkseen uuden tavan valmistaa klassikkotuotetta.

– Tiedämme, että tikkari on monien rakastama tuote ja teemme kovasti töitä Dumle-tuotteiden valikoimamme kanssa. Jatkamme pyrkimyksiä kehittää ja löytää tapa tuottaa tikkari jälleen tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Ensimmäinen litteä tikkari valmistettiin vuonna 1945

Dumlen juuret ovat Ruotsissa, jossa Mazetti-yritys valmisti vuonna 1945 ensimmäisen litteän tikkarin. Tuote nimettiin Dumleksi vuonna 1960. Fazer osti Mazettin vuonna 1975 ja Dumlesta tuli osa Fazerin tuotemerkkivalikoimaa.

Tuotemerkistä tuli merkittävä 1980-luvulla, kun Fazer esitteli kuuluisan Dumle Toffee Caramel -suklaamakeisensa. Dumle on ikoninen tuote niin Fazerin kotimarkkinoilla kuin kansainvälisestikin ja sitä myydään yli 30 markkinalla maailmanlaajuisesti.

Lähde: Fazer

***

Videolla: Miltä Amerikan pastillit oikeasti maistuvat? 

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!