Haluatko syödä terveellisemmin? Ranskalaisissa piilee salaisuus!

päivällinen
Shutterstock

Ranskalaisten naisten tyyliä ja hoikkuutta ihannoidaan usein, mutta mitä tulee suhtautumiseen ruokaan, kannattaa mallia katsoa paitsi aikuisilta myös heidän lapsiltaan.

Ranskassa ruoka- ja ravitsemuskulttuurin opettamiseen kuuluu paitsi se, mitä syödään, myös se, miten syödään. Jos siis haluat uudistaa syömistapojasi hieman terveellisempään suuntaan, kokeile näitä shape.comin vinkkejä.

Syö korkeintaan yksi välipala päivässä

Napostelu ei kuulu ranskalaiseen kulttuuriin. Lapset syövät kolme ateriaa päivässä sekä yhden välipalan. Kun ruokailuaikojen välissä ei ole tapana syödä sitä sun tätä, olet oikeasti nälkäinen ruoka-ajan koittaessa ja haluat syödä terveellistä, maistuvaa ruokaa.

Älä palkitse itseäsi ruoalla

Ruoalla palkitseminen tai itsensä rankaiseminen eivät kuulu ranskalaisiin tapoihin. Ruoalla palkitseminen johtaa todennäköisesti vain syömistottumusten huonontumiseen.

Motivoi itseäsi muilla tavoilla kuin ruoalla. Kun syöt jotain hyvää, kuten makeaa herkkua, nauti siitä tuntematta syyllisyyttä, ja valitse seuraavana päivänä terveellinen vaihtoehto.

Tee ruokailuhetkistä erityisiä

Luo ruokailuhetkiin tapoja, joita alat aina noudattaa. Kata esimerkiksi pöytä aina kauniiksi ennen syömistä tai sytytä kynttilä palamaan illallisen ajaksi. Valmistautuminen ruokailuhetkeen auttaa sinua rauhoittumaan ja nauttimaan syömisestä enemmän. 

Lähde: shape.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja