Haluatko olla tehokkaampi tänään? Nämä ruoat pitävät aivosi vireessä!

Rouskuvat vihannekset kannattaa nauttia raakana, jotta niistä saa irti parhaat terveyshyödyt. Shutterstock

Jos haluat pitää huolta aivojesi terveydestä, nappaa suuhusi näitä ruokia. 

Jos haluat pitää aivosi kunnossa, ei ole aivan sama mitä pistät suuhusi. Epäterveellinen runsaasti rasvaa, sokeria ja huonoja hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio tunnetusti tekee huonoa paitsi vartalolle myös päälle, mutta millainen ruoka auttaa sinua pysymään fiksuna?

1. Rasvainen kala

Omega3-rasvahappojen riittävä saanti on yksi tärkeimpiä asioita, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, mikäli haluat pitää aivosi tyytyväisenä. 

Rasvainen kala on loistava hyvien rasvojen lähde, joten sitä kannattaa nauttia säännöllisesti. 

2. Pähkinät

Myös pähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja. Ne sisältävät myös paljon kaloreita, joten mikäli mielit pitää vyötärösi kunnossa, kannattaa niitä syödä vähän kerrallaan. 

3. Täysjyväviljat

Hitaat hiilihydraatit pitävät ajatuksesi kirkkaina pitkään, minkä vuoksi jaksat keskittyä ja muistisi toimii paremmin. 

Höttöhiilarit, kuten vaalea leipä ja pasta, sen sijaan toimivat juuri päinvastoin – ne muun muassa väsyttävät ja vaikuttavat mielialaan negatiivisesti. 

4. Raa'at vihannekset

Harvardin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan raa'at vihannekset, kuten parsakaali ja porkkana vaikuttavat aivojen suorituskykyyn. 

Kasviksista katoaa kypsennyksen aikana vitamiineja ja hivenaineita, joten ne kannattaa nauttia sellaisenaan, mikäli haluaa irti parhaan terveyshyödyn. 

5. Tumma suklaa

Ilouutinen suklaan ystäville! Tumma herkku on erityisen terveellistä aivoille. On kuitenkin hyvä muistaa, että suklaan on oltava yli 60-prosenttista tummaa suklaata ja se ei saa sisältää runsaasti sokeria, sillä sokeri jos mikä on aivojen vihollinen numero yksi. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja