Friteeratut salvia-anjovis -"sandwichit"

MTV Oy, All rights reserved

Kesän suosikkiruokiani on fritit. Toki ne maistuvat talvisinkin, mutta kesällä ne tuntuvat vähemman syntisiltä. Italiassa ne kuuluvat olennaisena osana antipasto- ja aperitivo-kulttuuriin. Suomessa koko laji on vinoutunut kaikenlaiseen törkypakastemuonaan. Tässä eräs rasvaan upotettavista suosikeistani. Salvian lehti on pelkästäänkin makoisaa friteerattavaa, mutta anjoviksen kanssa sen maku räjähtää suussa. Alkuidea lähti Jamie Oliverilta, mutta mies teki sen aivan liian monimutkaisesti. Tämä pikkuherkku huutaa olutta kyytipojakseen.

PS. Oikea sardelli on aina parempaa kuin kilohaili-anjovis, jota perusmarketit tarjoavat.

Friteeratut salvia-anjovis -sandwichit

neljälle

32 mahdollisimman suurta salvianlehteä

16 sardelli- tai (kilohaili)anjovisfileetä

1 l kasvisöljyä (parhaat vaihtoehdot auringonkukka- tai maapähkinäöljy)

annos frittitaikinaa (kts. ohje alla)

Kuumenna öljy sopivan kuumaksi. Löydät oikean lämpötilan, kun tiputat pienen yrtin palan öljyyn. Jos se alkaa sihistä, on öljy valmis. Valmista fritattavat öljyn lämmetessä. Asettele anjovis salvialehtien väliin ja painele kevyesti sandwichiä yhteen. Dippaa "sänkkäri" frittitaikinaan ja pyörittele niin, että se on täysin pinnoitettu. Laita sänkkäri varovasti öljyyn ja paista molemmin puolin kullankeltaiseksi ja rapeaksi.

Frittitaikina

1 kananmuna kevyesti vatkattuna

2 dl vehnäjauhoja

loraus olutta

suolaa

pippuria

Sekoita aineet hyvin keskenään niin, että taikina on tasaista. Sen täytyisi olla hivenen tahmaista, mutta ei liian jämäkkää. Sandwichin tulee upota siihen helposti, takertua pintaan ja pinnoittaa se. Ohenna oluella, vahvenna jauhoilla.

Sänkkäri vasemmalla kesäkurpitsankukan vieressä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja