Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut salvia-anjovis -"sandwichit"

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 11.07.2012 20:00

Kesän suosikkiruokiani on fritit. Toki ne maistuvat talvisinkin, mutta kesällä ne tuntuvat vähemman syntisiltä. Italiassa ne kuuluvat olennaisena osana antipasto- ja aperitivo-kulttuuriin. Suomessa koko laji on vinoutunut kaikenlaiseen törkypakastemuonaan. Tässä eräs rasvaan upotettavista suosikeistani. Salvian lehti on pelkästäänkin makoisaa friteerattavaa, mutta anjoviksen kanssa sen maku räjähtää suussa. Alkuidea lähti Jamie Oliverilta, mutta mies teki sen aivan liian monimutkaisesti. Tämä pikkuherkku huutaa olutta kyytipojakseen.

PS. Oikea sardelli on aina parempaa kuin kilohaili-anjovis, jota perusmarketit tarjoavat.

Friteeratut salvia-anjovis -sandwichit

neljälle

32 mahdollisimman suurta salvianlehteä

16 sardelli- tai (kilohaili)anjovisfileetä

1 l kasvisöljyä (parhaat vaihtoehdot auringonkukka- tai maapähkinäöljy)

annos frittitaikinaa (kts. ohje alla)

Kuumenna öljy sopivan kuumaksi. Löydät oikean lämpötilan, kun tiputat pienen yrtin palan öljyyn. Jos se alkaa sihistä, on öljy valmis. Valmista fritattavat öljyn lämmetessä. Asettele anjovis salvialehtien väliin ja painele kevyesti sandwichiä yhteen. Dippaa "sänkkäri" frittitaikinaan ja pyörittele niin, että se on täysin pinnoitettu. Laita sänkkäri varovasti öljyyn ja paista molemmin puolin kullankeltaiseksi ja rapeaksi.

Frittitaikina

1 kananmuna kevyesti vatkattuna

2 dl vehnäjauhoja

loraus olutta

suolaa

pippuria

Sekoita aineet hyvin keskenään niin, että taikina on tasaista. Sen täytyisi olla hivenen tahmaista, mutta ei liian jämäkkää. Sandwichin tulee upota siihen helposti, takertua pintaan ja pinnoittaa se. Ohenna oluella, vahvenna jauhoilla.

MTV Oy, All rights reservedSänkkäri vasemmalla kesäkurpitsankukan vieressä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaVasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaFriteeratut salvia-anjovis -"sandwichit"
anjovisantipastofriteerausfrittikeittiöpuutarhasalviasardelliyrtityrtti

Tuoreimmat aiheesta

anjovis
  • 05.07.201912:54
    mozzarella

    Paprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellalla

  • 26.12.201812:33
    cannelloni

    Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella