Eroon turvotuksesta ja iho-ongelmista kahdessa viikossa – yllättävä muutos voi auttaa

nainen, jogurtti
Shutterstock

Kauneuden taustalla ei tarvitse aina olla raskas kuntosalitreenaus. Ulkonäköä voi muokata myös suosimalla luonnonmukaista ruokaa ja karsimalla tiettyjä ruoka-aineita.

Tavallisimmat, väärästä ruokavalioista johtuvat ulkonäköongelmat ovat liikalihavuus, turvotus ja iho-ongelmat. Muuttamalla ruokavaliota ravintovalmentajan ohjeiden mukaan, muutokset ulkonäössä ja hyvinvoinnissa näkyvät jo kahden viikon aikana.

Tietyt ruokailutottumukset aiheuttavat myös erilaisia terveydellisiä ongelmia, kuten sydän- ja verisuonitauteja, jotka voivat puhjeta salakavalasti vasta vuosien päästä. Osa huonoista ruokailutottumuksista näkyy nopeasti ihmisestä päällepäin.

Yksi ihmisen ulkonäköön vaikuttavista ruoka-aineista on maito. Juustot, jogurtit ja muut maitotuotteet sisältävät laktoosia ja maitoproteiinia, jotka puolestaan aiheuttavat usein ihon epäpuhtauksia, ihottumaa ja turvotusta.

– Maitotuotteet ovat niitä, jotka näkyvät ihmisestä kaikkein selkeimmin. Iho-ongelmat ja turvotus johtuvat usein juuri maidosta, Alku.fi:n ravintovalmentaja Sami Sundvik kertoo.

Prosessoidut maitotuotteet, kuten rahkat ja raejuustot voivat heikentää myös ihmisen luontaista immuniteettia, ja niiden käytön lopettamisen jälkeen loppuvat useimmiten myös flunssat.

– Jos proteiinia kaipaa lisää, niin rahkojen ja raejuustojen sijaan kannattaa suosia mieluummin luomulihaa ja -kalaa, Sundvik neuvoo.

Eroon ylipainosta

Ylipaino on yksi näkyvimmistä huonon ruokavalion oireista, ja sokeri sen pahimpia aiheuttajia. Esimerkiksi lisäaineilla ja runsaalla sokerilla varustetut limut antavat paljon energiaa, mutta eivät poista varsinaista näläntunnetta. Sundvikin neuvo ylipainon kitkemiseen onkin yksinkertainen.

– Mitä vähemmän sokeria, sen parempi. Usein se on sokerin määrä, joka vaikuttaa ylipainoon eniten.

Herkkuhetkiin Sundvik suositteleekin itsetehtyjä raakakakkuja ja raakasuklaata, joista ei löydy lisättyä sokeria eikä rasvaa.

– Raakasuklaata löytyy jo aika hyvin valmiinakin kaupoista, jos ei halua itse sitä tehdä, eikä sitä tarvitse syödä koko levyllistä tyydyttääkseen makeanhimonsa. Lisäksi raakasuklaa jättää jälkeen hyvän olon, toisin kuin tavalliset suklaalevyt, Sundvik huomauttaa.

Yksinkertainen ruoka on parasta ruokaa

Oikealla ruokavaliolla on terveysvaikutusten lisäksi myös useita vaikutuksia ihmisen ulkonäköön. Kauneuden salaisuus ei tarvitse olla rankka kuntosalitreeni, vaan muutoksen voi saada aikaan opettelemalla syömään luonnonmukaisesti.

– Omassa ravintovalmennuksessani nyrkkisääntönä on yksinkertaisuus. Mahdollisimman yksinkertainen ruoka on parasta, mitä elimistölle voi antaa. Kaikenlaisia ruoan prosessointia, E-koodeja ja muita lisäaineita on syytä karttaa, Sundvik opastaa.

Testaa itse! 

Tee kahden viikon testi näillä Sami Sundvikin helpoilla ohjeilla ja kokeile, saatko tuloksia näkyviin.

Syö mahdollisimman vähän lisäaineita ja sokeria sisältäviä ruokia. Jätä väliin myös kaikki valmisruoat.

Luomulaatuinen liha ja kala ovat parasta ravintoa elimistölle, eikä kotimaisia puhtaita marjoja ja vihanneksia voi koskaan syödä liikaa. Voit huomata jo muutamassa päivässä, että vatsasi voi paljon paremmin ja olosi on virkeämpi. Huomaat muutoksen myös ihossasi, varsinkin jos karsit vielä maitotaloustuotteita mahdollisimman paljon pois.

Kahvimaidonkin voi korvata kookosmaidolla, mantelimaidolla tai vaikka lusikallisella kookosöljyä. Kahvin laatua vaihtamalla saatat huomata, että kahvi on kuitenkin parasta mustana. Karsi ensin kaikki helpot ja ylimääräiset maitotuotteet, niin huomaat jo muutoksen.

Makean kaipuuseen voit valmistaa raakasuklaata tai ostaa valmiita raakasuklaalevyjä kaupasta. Yksi tai kaksi palaa raakasuklaata päivässä on täysin sallittua!

Katso myös video: Näin raakasuklaalla herkutellaan terveellisemmin

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

MTV LIFESTYLE – DESKI

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja