Ehkäise turvotus ja lihaskivut – kokeile kahden raaka-aineen mehujäätä!

mehujää
Shutterstock

Vesimeloni on kevyt ja raikas hedelmä, joka sopii hyvin hellepäivien nesteyttäjäksi. Se ehkäisee hyvin myös kuumuudenkin aiheuttamaa turvotusta. 

Vesimeloni on erinomainen hedelmä nesteytykseen ja liikunnasta palautumiseen runsaan vesipitoisuutensa takia. Vesimeloni voi vähentää lihaskipuja ja parantaa urheilusuorituksia, mutta se saattaa myös vähentää tulehduksia.

Vesimelonia kannattaa hyödyntää etenkin liikunnan jälkeen. Täydellinen tapa on tehdä hedelmästä helppoja kahden raaka-aineen mehujäitä.

Liikkujan palauttavat vesimelonimehujäät

Tarvitset:

Vesimelonin mehua

merisuolaa

Leikkaa vesimeloni paloiksi ja pyöräytä palat mehuksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon teelusikallinen merisuolaa ja sekoita kunnolla. Kaada mehu mehujäämuotteihin ja laita pakastumaan. Nauti, kun mehujäät ovat jäätyneet.

Vesimelonin sitrulliini voi auttaa liikunnan jälkeisiin lihaskipuihin. Merisuola puolestaan sisältää elektrolyyttejä, joita keho kaipaa raskaan suorituksen jälkeen. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja