Apua painonpudotukseen – ujuta nämä herkut ruokaasi

sienet
Colourbox

Tuoreiden tutkimustulosten perusteella kannattaa lisätä sienten määrää ruokavaliossa. Lue, miksi!

Haluaisitko vähentää ruoastasi niin kilokalorien, rasvan kuin natriuminkin määrää, mutta samalla kuitenkin lisätä aterian sisältämiä antioksidantteja, kuitua ja proteiinia? Tuoreen Journal of Food Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sienet ovat ratkaisu tähän ongelmaan.

Tutkimuksessa tutkittiin sienten ominaisuuksia erilaisissa ruoissa niin, että osa lihasta oli korvattu hienoksi pilkotuilla sienillä. Tutkijat havaitsivat, että kun jauhelihasta korvattiin 50–80 prosenttia jauhetuilla sienillä, ruoan maku parantui ja siitä tuli luonnollisesti ravintorikkaampi.

Vähäkalorisista sienistä saattaa olla hyvää apua painonpudotuksessa myös senkin puolesta, että kuitupitoisten sienten avulla ruoasta tulee täyttävämpää, jolloin pysyt kylläisenä pitkään etkä ahmi myöhemmin.

LUE MYÖS:

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!