Apua painonpudotukseen – ujuta nämä herkut ruokaasi

sienet
Colourbox

Tuoreiden tutkimustulosten perusteella kannattaa lisätä sienten määrää ruokavaliossa. Lue, miksi!

Haluaisitko vähentää ruoastasi niin kilokalorien, rasvan kuin natriuminkin määrää, mutta samalla kuitenkin lisätä aterian sisältämiä antioksidantteja, kuitua ja proteiinia? Tuoreen Journal of Food Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sienet ovat ratkaisu tähän ongelmaan.

Tutkimuksessa tutkittiin sienten ominaisuuksia erilaisissa ruoissa niin, että osa lihasta oli korvattu hienoksi pilkotuilla sienillä. Tutkijat havaitsivat, että kun jauhelihasta korvattiin 50–80 prosenttia jauhetuilla sienillä, ruoan maku parantui ja siitä tuli luonnollisesti ravintorikkaampi.

Vähäkalorisista sienistä saattaa olla hyvää apua painonpudotuksessa myös senkin puolesta, että kuitupitoisten sienten avulla ruoasta tulee täyttävämpää, jolloin pysyt kylläisenä pitkään etkä ahmi myöhemmin.

LUE MYÖS:

Lähde: Glamour

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja