Tuoreiden tutkimustulosten perusteella kannattaa lisätä sienten määrää ruokavaliossa. Lue, miksi!
Haluaisitko vähentää ruoastasi niin kilokalorien, rasvan kuin natriuminkin määrää, mutta samalla kuitenkin lisätä aterian sisältämiä antioksidantteja, kuitua ja proteiinia? Tuoreen Journal of Food Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sienet ovat ratkaisu tähän ongelmaan.
Tutkimuksessa tutkittiin sienten ominaisuuksia erilaisissa ruoissa niin, että osa lihasta oli korvattu hienoksi pilkotuilla sienillä. Tutkijat havaitsivat, että kun jauhelihasta korvattiin 50–80 prosenttia jauhetuilla sienillä, ruoan maku parantui ja siitä tuli luonnollisesti ravintorikkaampi.
Vähäkalorisista sienistä saattaa olla hyvää apua painonpudotuksessa myös senkin puolesta, että kuitupitoisten sienten avulla ruoasta tulee täyttävämpää, jolloin pysyt kylläisenä pitkään etkä ahmi myöhemmin.
LUE MYÖS:
Syksyn ehdoton trendiruoka maistuu jopa raakana: "Simppeli ja maukas!"
"Ei tarvitse edes kypsentää" – huippukokin yllättävät vinkit tattien hyödyntämiseen
Ilmainen pääruoka lähimetsästä – oletko jo hakenut "metsien kultaa"?
Tattikausi on nyt parhaimmillaan – katso reseptit!
KOTI: Lähdössä sienimetsälle? Älä valitse suurimpia sieniä
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Glamour