3 asiaa, jotka tapahtuvat, kun lopetat sokerin syömisen
Tamara Duker Freuman kertoo, että lisätystä sokerista luopuminen vaikuttaa terveyteen kolmella, selvällä tavalla.
Ravitsemusterapeutti Tamara Duker Freuman kuvaili Tech Insiderille, millaisia konkreettisia muutoksia kehossa tapahtuu, jos ruokavaliosta karsii lisätyn sokerin.
Hormonitasot muuttuvat
Mutaman tunnin kuluttua viimeisen sokeripitoisen annoksen nauttimisesta kehon insuliinitasot alkavat laskea. Duker Freumanin mukaan tämä helpottaa pidemmällä tähtäimellä muun muassa laihtumista.
– On todella vaikeaa laihtua tai polttaa kehon rasvaa, jos kehossa on paljon insuliinia, hän toteaa.
– Kun syöt vähemmän sokeria, on kehoon varastoituneihin rasvoihin helpompi päästä kiinni – ja niitä on helpompi polttaa.
Veren rasva-arvot laskevat
Lisätyn sokerin jättäminen pois vaikuttaa positiivisella tavalla veren rasva-arvoihin – ja voi tästä syystä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Myös kolesteroliarvot voivat laskea.
Makuaisti muuttuu
Yksi merkittävimmistä sokerin karsimisesta seuraavista vaikutuksista on makuaistin muuttuminen
– Asiat, jotka maistuivat aiemmin tavallisen makeilta, alkavat maistua todella epämiellyttävän makeilta. Makuaisti mukautuu siihen, että tarvitset paljon vähemmän sokeria tunteaksesi, että olet syönyt tarpeeksi, asiantuntija toteaa.
– Makeat herkut eivät enää maistu yhtä hyvältä kuin ennen, hän tiivistää.
Lähde: Tech Insider
Onko sokeri vaarallista? Katso videolta Hanna Partasen kommentit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti