Tamara Duker Freuman kertoo, että lisätystä sokerista luopuminen vaikuttaa terveyteen kolmella, selvällä tavalla.
Ravitsemusterapeutti Tamara Duker Freuman kuvaili Tech Insiderille, millaisia konkreettisia muutoksia kehossa tapahtuu, jos ruokavaliosta karsii lisätyn sokerin.
Hormonitasot muuttuvat
Mutaman tunnin kuluttua viimeisen sokeripitoisen annoksen nauttimisesta kehon insuliinitasot alkavat laskea. Duker Freumanin mukaan tämä helpottaa pidemmällä tähtäimellä muun muassa laihtumista.
– On todella vaikeaa laihtua tai polttaa kehon rasvaa, jos kehossa on paljon insuliinia, hän toteaa.
– Kun syöt vähemmän sokeria, on kehoon varastoituneihin rasvoihin helpompi päästä kiinni – ja niitä on helpompi polttaa.
Veren rasva-arvot laskevat
Lisätyn sokerin jättäminen pois vaikuttaa positiivisella tavalla veren rasva-arvoihin – ja voi tästä syystä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Myös kolesteroliarvot voivat laskea.
Makuaisti muuttuu
Yksi merkittävimmistä sokerin karsimisesta seuraavista vaikutuksista on makuaistin muuttuminen
– Asiat, jotka maistuivat aiemmin tavallisen makeilta, alkavat maistua todella epämiellyttävän makeilta. Makuaisti mukautuu siihen, että tarvitset paljon vähemmän sokeria tunteaksesi, että olet syönyt tarpeeksi, asiantuntija toteaa.
– Makeat herkut eivät enää maistu yhtä hyvältä kuin ennen, hän tiivistää.
Lähde: Tech Insider
Onko sokeri vaarallista? Katso videolta Hanna Partasen kommentit!
1:44