10 yksinkertaista syytä: Tämän vuoksi painosi ei tipu!

pähkinä,-festari,-ruoka
Pähkinät ovat terveellistä, mutta hyvin kaloripitoista herkkua. Shutterstock

Laihduttamisen jarruna eivät ole vain herkkupalat ja sohva, vaan yllättävätkin asiat voivat vaikuttaa vaakalukeman jämähtämiseen. 

Miksi painosi ei putoa, vaikka harrastat liikuntaa ja syöt terveellisesti? Listasimme kymmenen syytä. 

1. Puolisosi ei halua elää terveellisesti

Kun jaat elämäsi ihmisen kanssa, joka ei halua osallistua elämänmuutokseesi, se vaikuttaa myös sinuun – vai väitätkö, ettei rakkaasi karkkipussi houkuta viikonloppuisin?

2. Syöt terveellisesti, mutta paljon

Myös terveellinen ruoka lihottaa, jos sitä syö ylettömiä määriä. Kiinnitä huomiota annoskokoosi ja muista myös terveellisen ruoan sisältämät kalorit: esimerkiksi pähkinät sisältävät runsaasti energiaa, vaikka ne ovatkin terveellisiä. 

3. Liikut lähinnä kävellen

Jos haluat laihtua tehokkaasti, sinun on hikoiltava kunnolla – kävelylenkit koiran kanssa ovat toki hyvää liikuntaa, mutta eivät varsinaisesti ole se tehokkain ase vatsamakkaroita vastaan. 

4. Et syö tarpeeksi

Yllättävää kyllä, liian vähäinen syöminen ei ole paras idea, jos haluat laihtua. 

Jos olet jatkuvasti nälissäsi sorrut helposti herkkuihin, joita et olisi edes halunnut, mikäli olisit syönyt hieman tukevamman lounaan ja aamiaisen. 

5. Et nuku tarpeeksi

Uni on ensiarvoisen tärkeää laihduttajalle, sillä lepo kehittää kehoa treenin jälkeen ja lisäksi univaje vaikuttaa herkkuhimoon. 

6. Et syö tarpeeksi kasviksia

Erityisesti vihreät kasvikset ovat tärkeässä roolissa, kun yrität pudottaa painoa. Ne sisältävät vähän kaloreita, mutta paljon ravintoaineita, joten ne ovat laihduttajan herkku numero 1. 

7. Sitoudut vain puoliksi

"Olen dieetillä, tai noh – tavallaan dieetillä. " Ole mukana joko koko sydämestäsi tai älä ollenkaan, sillä jos et tee ruoka- ja liikuntaremonttia kunnolla saat vain puolet tuloksista, jos niitäkään. Tämä taas vaikuttaa motivaatioosi. 

8. Et tiedä syöväsi epäterveellisesti

Salaatti on loistava ruoka laihduttajalle, mutta jos se on täynnä vuohenjuustoa, pekonipaloja, pähkinöitä, rasvaista kastiketta ja muita epäterveellisiä osasia, saatat helposti nauttia huomattavasti enemmän kaloreita kuin kuvittelet. 

9. Jätät aamiaisen syömättä

Ihmiset, jotka syövät aamiaisen hallitsevat painoaan paremmin kuin he, jotka kuvittelevat säästävänsä sen unohtamisella kätevästi kaloreita. 

Syö hyviä hiilihydraatteja proteiinilla varustettuna, kuten kaurapuuroa raejuustolla. Se pitää nälän pitkään poissa ja näkyy myös peilikuvassasi. 

10. Juot edelleen limsaa...

Limsat ja mehut sisältävät yllättävän paljon sokeria ja vaikuttavat kokonaiskuvaan enemmän kuin arvaatkaan. Vaihda juomaksi vesi, niin kehosi kiittää. 

Niin ja alkoholi? Sitä ei varmaankaan tarvitse edes mainita – se, jos mikä, vaikuttaa dieettiisi negatiivisesti. 

1:29

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja