Mainos

Zyskowicz tiukentaisi maahanmuuttopolitiikkaa

Kokoomuksen Ben Zyskowicz torjuisi ulkomaalaisvastaisuutta tiukemmalla maahanmuuttopolitiikalla. Hän kiristäisi myös vankien kohtelua.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz arvioi, että ulkomaalaiskysymys saattaa nousta populistisen politikoinnin välineeksi myös Suomessa, mikäli maahanmuuttokysymys hoidetaan huonosti.

Zyskowicz totesi tänään kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa, että "joidenkin poliitikkojemme ja viranomaistemme sinisilmäisyys ja hyväntahtoinen hölmöily aiheuttaa hyvinkin kielteisiä vaikutuksia kansalaisten suhtautumiselle maahanmuuttajiin".

Haukkujen kohde on erityisesti RKP:n Eva Biaudet, jonkaa kokoomus pelkää vesittävän ulkomaalaislain kokonaisuudistuksen yhteydessä koko pikakäännytysmenettelyn.

Zyskowiczin mukaan asioita ei saa hoitaa tavalla, joka loukkaa suomalaisten oikeustajua. Hän viittasi parin vuoden takaiseen turvapaikkaturismiin, jolloin "käsittelyprosessi kesti kovin pitkään ja ulkomaalaislaissa oli kokonaisen albanialaisen jalkapallojoukkueen mentävä porsaanreikä ikuisine valitusoikeuksineen".

Zyskowicz kysyi viime aikojen romanialaisten turvapaikanhakijoiden virtaan viitaten, onko nykyinenkään turvapaikkahakemusten muutaman viikon käsittelyaika riittävän lyhyt. Kokoomus toimii hänen mukaansa siten, ettei ulkomaalaislain kokonaisuudistuksen yhteydessä pilata ja vesitetä pikakäännytysmenettelyä. -Päinvastoin, on satojen perusteettomien turvapaikkahakemusten ja vastaanottokeskuksista karkaamisen valossa arvioitava sitä, antaako nykyinen lainsäädäntö viranomaisille riittävät mahdollisuudet tilanteen hallitsemiseen, hän totesi.

Ongelmista puhuttava avoimesti

Zyskowiczin mielestä maahanmuuton ongelmista on voitava puhua avoimesti ilman, että saa otsaansa rasistin leiman. Hänen mielestään avoimesti on keskusteltava myös siitä, että tänne tulevilta ulkomaalaisilta on voitava edellyttää kohtuullista sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, sen perusarvoihin ja perinteisiin. -Näissä asioissa ei ole syytä olla näennäisedistyksellinen ja yltiösuvaitsevainen. Niinpä esimerkiksi suomalaisissa päiväkodeissa on voitava viettää joulu- ja kevätjuhlia suomalaisten perinteiden mukaisesti.

Zyskowiczin mielestä muutoksiin ei voi pakottaa se, että päiväkotilasten tai oppilaiden joukossa on myös muita kuin valtauskontoon kuuluvia lapsia. - Tällainen typerä monikulttuurisuuden väärintulkitseminen vain lietsoo muukalaiskammoa, hän totesi.

Vankien kohtelu tiukemmaksi

Kokoomusryhmyri puuttui myös vankeinhoidon tilaan. Hänen mukaansa "Suomen kansa haukkoo vieläkin henkeään sen johdosta, että kolminkertainen murhamies ja kaksinkertainen vankilakarkuri päästettiin vaimonsa kanssa valvomattomalle lomalle vankilasta".

Samaan aikaan vankeusrangaistuskomitea esittää jo monenlaisia parannuksia vankien olosuhteisiin. Vankien palkkaa pitäisi roimasti korottaa ja asumismukavuutta huomattavasti lisätä.

Zyskowicz sanoi esittävänsä puolueiden kesken sovittavaksi, ettei seuraavalla vaalikaudella tehdä ainuttakaan kriminaalipoliittista uudistusta, joka parantaa rikollisten asemaa ja oikeuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.