Zelenskyi WP:lle: Ukrainaa ei varoitettu etukäteen USA:n tietovuodosta

Pentagonin tietovuoto: Pekka Toveri kertoo, miksi vanhakin rintamatieto voi vahingoittaa 3:54
Pentagonin tietovuoto: Pekka Toveri kertoo, miksi vanhakin rintamatieto voi vahingoittaa. Juttu on huhtikuulta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kertonut sanomalehti Washington Postin haastattelussa, ettei tälle kerrottu etukäteen mitään Yhdysvaltojen puolustusministeriön laajasta tietovuodosta.

Zelenskyi kertoo saaneensa tietää asiasta tiedotusvälineiden kautta samaan aikaan kuin kaikki muutkin.

– Tämä ei ole hyödyksi meille. Se ei ole hyväksi Valkoisen talon maineelle, enkä usko sen olevan hyväksi Yhdysvaltain maineelle, Zelenskyi sanoi lehdelle.

Discord-sovelluksen kautta levitetyistä Yhdysvaltain puolustusministeriön salaisista asiakirjoista on päätynyt julkisuuteen arkaluontoista Ukrainan sotaa koskevaa tiedustelutietoa. Asiakirjoissa oli tietoa muun muassa Ukrainan ilmapuolustuksen tilanteesta sekä siitä, mitkä ukrainalaisjoukot ovat osallistumassa suunniteltuun vastahyökkäykseen Venäjää vastaan.

– Meille on ehdottomasti kielteistä mikä tahansa asia, joka informoi vihollista etukäteen. En näe tässä mitään etuja, Zelenskyi sanoi.

Lehden viranomaislähteen mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken keskusteli tietovuodosta ukrainalaisen virkaveljensä Dmytro Kuleban kanssa ensimmäistä kertaa huhtikuussa asian jo tultua julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat