Zelenskyi uudenvuodenpuheessaan: Ukrainalaisista on tullut vahvempia – miljoona uutta droonia arsenaalissa

Ukrainalla on ensi vuonna arsenaalissaan ainakin miljoona uutta droonia, minkä lisäksi taivaalla nähdään länsimaisten kumppaneiden toimittamia F-16-hävittäjiä, maan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi myöhään sunnuntaina julkaistussa uudenvuodenpuheessaan.

– Vuosi 2023 lähenee loppuaan. Jälleen yksi vuosi itsenäisyyttä. Jälleen yksi vuosi taisteluamme itsenäisyyden puolesta. Jälleen yksi vuosi sotaa. Sotaa maamme, vapautemme ja toistemme puolesta, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi tähdensi ukrainalaisten olevan vahvempia kuin yritykset heikentää globaalia solidaarisuutta ja horjuttaa maan liittolaisten koalitiota.

– Ukraina on vahvistunut. Ukrainalaisista on tullut vahvempia, Zelenskyi summasi päättyneen vuoden tärkeimmäksi saavutukseksi.

– Olen ylpeä teistä kaikista. Jokaisesta Ukrainan kansalaisesta, hän lisäsi ja kiitti sekä ukrainalaisia sotilaita että koko Ukrainan kansaa.

Helmikuun loppupuolella tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyksensä Ukrainassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei maininnut erikseen Ukrainaa omassa uudenvuodenpuheessaan, joka oli selvästi suppeampi kuin vuosi sitten.

Viisi ihmistä sai surmansa

Ukrainassa yhteensä viisi ihmistä on saanut surmansa iskuissa maan eteläosassa sijaitsevalla Odessan alueella ja Donetskin kaupungissa itäisessä Ukrainassa, sanovat paikalliset viranomaiset.

Odessassa Venäjän lennokki-iskussa yksi ihminen on saanut surmansa ja kolme loukkaantunut alueen kuvernöörin Oleh Kiperin mukaan.

Paikallisten viranomaisten mukaan alas ammuttujen lennokkien jäänteet osuivat rakennuksiin ympäri Odessan kaupunkia ja sytyttivät tulipaloja useilla asuinalueilla, kertoo Kyiv Independent.

Donetskissa puolestaan on alustavien tietojen mukaan alkuyöstä kuollut neljä ihmistä ja loukkaantunut 13, sanoo Donetskin Venäjän nimittämä johtaja Denis Pushilin Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat