Zelenskyi: Miljoonat pakenevat Nato-maihin, jos Venäjä hajottaa Ukrainan

Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on 2:07
Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on

Zelenskyi kommentoi myös mahdollista rauhaa. 

Ukrainan presidentin Volydymyr Zelenskyin mukaan maa aikoo jatkaa taisteluaan Venäjän joukkoja vastaan siitä riippumatta, että Ukrainan vastahyökkäys on ollut vaikea ja länsimaat joutuvat samaan aikaan keskittymään Lähi-idän konfliktiin.

Ukrainan presidentti puhui uutistoimisto Reutersin tapahtumassa videolinkin välityksellä. Zelenskyin mukaan Ukrainan joukot yrittävät edelleen saada aikaan tuloksia vielä tämän vuoden aikana.

Ukrainan presidentti muistutti yleisöä siitä, että miljoonittain ukrainalaisia siirtyisi Naton jäsenmaihin, mikäli Venäjä "hajottaa" Ukrainan.

Ukrainan presidentin mukaan jotkut muiden maiden johtajista uskovat, ettei Ukraina voi voittaa sotaa, koska Venäjä on väkiluvultaan paljon suurempi.

– Meidän tappiomme taisteluista ovat paljon pienemmät, Zelenskyi huomautti. 

Voiko USA:n tukeen luottaa?

Ukrainan presidentti otti kantaa myös Yhdysvaltain lähestyviin presidentinvaaleihin. 

Zelenskyi sanoi, että ukrainalaiset ovat huolestuneita jostain republikaanien riveistä kuuluneista lausunnoista, jotka voivat kieliä mahdollisesta Yhdysvaltain ulkopolitiikan muutoksesta ja Ukrainalle annettavan tuen leikkaamisesta.

Zelenskyi sanoo, ettei tiedä, olisiko Donald Trumpin paluu presidentiksi hyvä vai huono asia Ukrainalle. Lisäksi hän muistutti, että Yhdysvaltain presidentin valinta on amerikkalaisille kuuluva asia.

Zelenskyi kertoo Ukrainan olevan valmis kuulemaan rauhansuunnitelmia mistä tahansa maasta, Venäjää lukuun ottamatta. Esimerkkeinä hän mainitsee Kiinan, Afrikan maat ja Brasilian.

– Miksi hyökkäyksen kohteeksi joutuneen maan täytyisi tehdä kompromisseja? Venäjän sotilaiden tulee lähteä ja mennä omaan maahansa. Tämä on se oikea tapa pysäyttää sota.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat