Ystävänsä paloitellut ja luita asuntoonsa varastoinut mies kiistää henkirikoksen – oikeus antaa tänään ratkaisun Kotkan epäillystä paloittelusurmasta

0:58
Rikospaikassa puitiin Kotkan epäiltyä paloittelusurmaa.

Kymenlaakson käräjäoikeuden on määrä antaa tänään ratkaisu poikkeuksellisessa henkirikosepäilyssä. Syyttäjä vaatii 43-vuotiaalle irakilaismiehelle rangaistusta taposta ja ruumiin hävittämisestä.

Syyttäjän mukaan mies tappoi lyömällä ja potkimalla vuonna 1982 syntyneen irakilaisen ystävänsä viime elokuussa Kotkassa, paloitteli ruumiin sahalla ja veitsellä sekä irrotti lihat luista kuumentamalla ruumiinosia.

Hän on myöntänyt paloittelun ja muun muassa sen, että pesi ja varastoi uhrin luita asuntoonsa. Hän kuitenkin kiistää tappaneensa toista miestä, joka kuoli hänen mukaansa itsestään heidän keskinäisen riitansa aikana.

Kuolemansyytä ei ole pystytty tutkimaan, koska uhrista on jäljellä vain luita. Muun muassa uhrin pään ja sisäelimet hän kertoi heittäneensä johonkin lampeen, mutta ei muista mihin.

Kalakauppiaana Irakissa toiminut mies ei kertomansa mukaan tiennyt, että Suomessa voidaan tehdä oikeustieteellinen ruumiinavaus. Hän kertoi olevansa kouluja käymätön ja lukutaidoton ja oli kertomansa mukaan varma, että häntä syytetään, jos asunnosta löytyy ruumis. Niin hän kertoi päättäneensä järkyttyneessä tilassa hävittää ruumiin.

Syyttäjä ei usko sairaskohtaukseen

Syyttäjän mukaan kamppailusta kertovat muun muassa alakerran naapurien kuulemat äänet.

– Todistajat ovat kertoneet kuulleensa voimakkaita tappelun ääniä jopa niin, että seinät tuntuivat heidän kuvauksensa mukaan tärisevän. Mikään ei poliisin selvitysten mukaan viittaa siihen, että hän olisi kuollut sairauskohtaukseen, syyttäjä Hannele Aho sanoi oikeudessa maaliskuun alkupuolella.

Syytetyn mukaan meteli johtui siitä, että hän itki, vaikersi ja löi itseään päähän järkytyttyään ystävänsä kuolemasta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja