Ystävänpäivän suklaasydänkaku ja aprikoosikastike 8.2.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

Ystävänpäivän suklaasydänkaku


150 g margariinia tai voita
1, 0,5 dl sokeria
2 munaa
2, 0,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl taloussuklaata rouhittuna (noin 50 g)
1 dl kermaviiliä tai omenasosetta

Koristeeksi:


1 rkl kermaviiliä
noin 1, 0,5 dl tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon yhdessä rouhitun suklaan ja kermaviilin kanssa.
4. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydämenmuotoiseen tai haluamaasi vuokaan.
5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 40-45 minuuttia.
6. Sekoita kermaviiliin tomusokeri ja pursota seos kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa aprikoosikastiketta tai vanilijajäätelöä.

Vinkki:


Voit paistaa taikinan myös sydämen- muotoisissa pikkuvuoissa (12 kpl)
tai paperisissa muffinivuoissa (16-18 kpl).
Paista sydämenmuotoisia leivoksia 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia
ja muffineja noin 15 minuuttia.

Aprikoosikastike


1 prk (400 g) aprikooseja tai persikoita
n. 0,5 vaaleaa siirappia
tai sokeria
1/4 tl inkivääriä
0,5 tl vaniljasokeria

1. Kaada aprikoosit liemineen korkeahkoon kulhoon.Mittaa joukkoon muut aineet.
2. Soseuta sauvasekoittimella seos tasaiseksi.
3. Pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa suklaaleivonnaisten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat