Toimittaja Kaarina Roininen
Ystävänpäivän suklaasydänkaku
150 g margariinia tai voita
1, 0,5 dl sokeria
2 munaa
2, 0,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl taloussuklaata rouhittuna (noin 50 g)
1 dl kermaviiliä tai omenasosetta
Koristeeksi:
1 rkl kermaviiliä
noin 1, 0,5 dl tomusokeria
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon yhdessä rouhitun suklaan ja kermaviilin kanssa.
4. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydämenmuotoiseen tai haluamaasi vuokaan.
5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 40-45 minuuttia.
6. Sekoita kermaviiliin tomusokeri ja pursota seos kakun pinnalle. Tarjoa kakun kanssa aprikoosikastiketta tai vanilijajäätelöä.