Ystävä: Jyrki Hämäläisen lääkitys oli pahasti pielessä

Edesmenneen mediapersoonan Jyrki Hämäläisen ystävä Hannu Hietanen kertoi MTV3-kanavan Studio 55 -ohjelmasivustolle ystävänsä lääkityksen olleen pahasti pielessä.

MTV3-kanavan Studio 55 -ohjelmasivustolla julkaistiin Jyrki Hämäläisen hyvän ystävän Hannu Hietasen haastattelu.

Hietanen ihmetteli ystävänsä lääkitystä ja ryhtyi perehtymään resepteihin jo ennen Hämäläisen poismenoa. Myöhemmin kävi ilmi, että myös asiantuntijat olivat samaa mieltä – Jyrki Hämäläisen lääkitys oli pahasti pielessä.

"Hänelle määrättiin lisää lääkkeitä"

Hannu Hietanen ja Jyrki Hämäläinen olivat hyviä ystäviä yli kolmekymmentä vuotta ennen Hämäläisen poismenoa. Hietanen seurasi läheltä ystävänsä elämän viimeisiä hetkiä. Ennen kuolemaansa Hämäläinen otti lääkityksensä puheeksi Hietasen kanssa.

– Viikkoa ennen olin Jyrkin kotona ja hän näytti kaikki reseptit minulle. Kirjoitin ylös kaikki lääkkeet ja määrät, Hietanen muistelee.

Hämäläiselle määrätyt lääkeannokset tuntuivat Hietasesta käsittämättömiltä. Kaikkiaan erilaisia päivittäin otettavia lääkkeitä oli yhteensä yhdeksän.

Jälkeenpäin Hietanen veikkaa, että Hämäläinen näytti reseptit ystävälleen, koska oli itse ruvennut pohtimaan omaa lääkitystään.

– Kellot soivat siitäkin, että lääkärit vaihtuivat usein ja hänelle määrättiin vain lisää lääkkeitä, eikä aiemmin määrättyjä lääkkeitä huomioitu.

"Sairaala teki virheen"

Hietanen vei ystävänsä Jorvin sairaalaan sunnuntaina, vain kaksi päivää ennen Hämäläisen kuolemaa. Vaikka mies oli sairas, hän oli kuitenkin terveydenhuoltohenkilökunnan mielestä liian hyvissä voimissa, sillä Hämäläinen lähetettiin kotiin maanantaina. Seuraavana päivänä, tiistaina, Hämäläinen menehtyi.

– Se oli sairaalalta iso virhe, että hänet heitettiin ulos, Hietanen kertoo haastattelussa.

Lue aiheesta lisää MTV3-kanavan Studio 55 -ohjelmasivustoltatästä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat