toim. Kati Nappa
Yrttikalaa (2:lle)
300-400 siikaa, kuhaa tai kirjolohta fileenä
tuoretta tilliä, persiljaa,
(sitruuna)basilikaa ja
sitruunamelissaa
ripaus suolaa
Paistamiseen:
tilkka rypsi- tai oliiviöljyä
Hienonna yrtit lasissa saksilla tai veitsellä työlaudalla. Paista kalapalat toiselta puolelta ja käännä. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja peitä pinta yrttisilpulla. Yrtit luovuttavat hehkeää makuaan kalaan toisen puolen kypsyessä. Voit valmistaa kalan myös uunissa 180 asteessa 10-15 min. fileen paksuudesta riippuen.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja nopeasti kypsennettyä ruukkurucolaa ja -pinaattia.
Rucolaa lämpimänä
1-2 ruukkua rucolasalaattia ja/tai
pinaattia
tilkka (oliivi)öljyä
mustapippuria
1-2 rkl mantelirouhetta tai
pinjansiemeniä