toim. Kati Nappa
Yrttikalaa (2:lle)
300-400 siikaa, kuhaa tai kirjolohta fileenä 
tuoretta tilliä, persiljaa,  
(sitruuna)basilikaa ja 
sitruunamelissaa 
ripaus suolaa 
Paistamiseen:
tilkka rypsi- tai oliiviöljyä
Hienonna yrtit lasissa saksilla tai veitsellä  työlaudalla. Paista kalapalat toiselta puolelta  ja käännä. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja  peitä pinta yrttisilpulla. Yrtit luovuttavat  hehkeää makuaan kalaan toisen puolen kypsyessä.   Voit valmistaa kalan myös uunissa 180 asteessa  10-15 min. fileen paksuudesta riippuen.  
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja  nopeasti kypsennettyä ruukkurucolaa ja -pinaattia. 
Rucolaa lämpimänä
1-2 ruukkua rucolasalaattia ja/tai 
pinaattia 
tilkka (oliivi)öljyä 
mustapippuria 
1-2 rkl mantelirouhetta tai 
pinjansiemeniä