Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Yrttikalaa (2:lle) ja Rucolaa lämpimänä 26.10.1999

Julkaistu 29.05.2001 15:33

toim. Kati Nappa

Yrttikalaa (2:lle)


300-400 siikaa, kuhaa tai kirjolohta fileenä
tuoretta tilliä, persiljaa,
(sitruuna)basilikaa ja
sitruunamelissaa
ripaus suolaa

Paistamiseen:


tilkka rypsi- tai oliiviöljyä

Hienonna yrtit lasissa saksilla tai veitsellä työlaudalla. Paista kalapalat toiselta puolelta ja käännä. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja peitä pinta yrttisilpulla. Yrtit luovuttavat hehkeää makuaan kalaan toisen puolen kypsyessä. Voit valmistaa kalan myös uunissa 180 asteessa 10-15 min. fileen paksuudesta riippuen.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja nopeasti kypsennettyä ruukkurucolaa ja -pinaattia.

Rucolaa lämpimänä


1-2 ruukkua rucolasalaattia ja/tai
pinaattia
tilkka (oliivi)öljyä
mustapippuria
1-2 rkl mantelirouhetta tai
pinjansiemeniä

Jos kalapannusi on iso, kypsennä kasvikset siinä, jos ei mahdu niin käytä toista pannua. Leikkaa rucola ja/tai pinaatti juuresta ja huuhdo. Ravista vesi vois. Nosta lehdet kuumalle pannulle, jossa on tilkka öljyä.
Anna kypsyä pari minuuttia välillä kääntäen. Mausta mustapippurilla ja mantelirouheella tai pinjansiemenillä. Tarjoa heti. Jos et saa rucolaa, voit valmistaa samalla tavalla nopean lisäkkeen esim raastetusta kesäkurpitsasta ja retikasta. Kaada myös pannulla oleva liemi lautaselle.

Lisää aiheesta:

Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseenVerkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia verojaKozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:15
    Sisäilma

    Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"

  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • Eilen14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja