Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Yrttikalaa (2:lle) ja Rucolaa lämpimänä 26.10.1999

Julkaistu 29.05.2001 15:33

toim. Kati Nappa

Yrttikalaa (2:lle)


300-400 siikaa, kuhaa tai kirjolohta fileenä
tuoretta tilliä, persiljaa,
(sitruuna)basilikaa ja
sitruunamelissaa
ripaus suolaa

Paistamiseen:


tilkka rypsi- tai oliiviöljyä

Hienonna yrtit lasissa saksilla tai veitsellä työlaudalla. Paista kalapalat toiselta puolelta ja käännä. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja peitä pinta yrttisilpulla. Yrtit luovuttavat hehkeää makuaan kalaan toisen puolen kypsyessä. Voit valmistaa kalan myös uunissa 180 asteessa 10-15 min. fileen paksuudesta riippuen.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja nopeasti kypsennettyä ruukkurucolaa ja -pinaattia.

Rucolaa lämpimänä


1-2 ruukkua rucolasalaattia ja/tai
pinaattia
tilkka (oliivi)öljyä
mustapippuria
1-2 rkl mantelirouhetta tai
pinjansiemeniä

Jos kalapannusi on iso, kypsennä kasvikset siinä, jos ei mahdu niin käytä toista pannua. Leikkaa rucola ja/tai pinaatti juuresta ja huuhdo. Ravista vesi vois. Nosta lehdet kuumalle pannulle, jossa on tilkka öljyä.
Anna kypsyä pari minuuttia välillä kääntäen. Mausta mustapippurilla ja mantelirouheella tai pinjansiemenillä. Tarjoa heti. Jos et saa rucolaa, voit valmistaa samalla tavalla nopean lisäkkeen esim raastetusta kesäkurpitsasta ja retikasta. Kaada myös pannulla oleva liemi lautaselle.

Lisää aiheesta:

Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikko"Suomessa jyllää kivulias kansansairaus, joka voi viedä työkyvyn: "Puhutaan isosta ongelmasta"Suomalaiskodeissa kytee nyt kasvava tulipaloriski: "Voi olla ikään kuin kaksi paloa vierekkäin"Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommiPia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"Uhkaava vaaratilanne Helsingissä: Rekka suhahti suojatien yli kuin giljotiini
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikko"

  • 13:10
    Selän terveys

    Suomessa jyllää kivulias kansansairaus, joka voi viedä työkyvyn: "Puhutaan isosta ongelmasta"

  • 11:09
    Lifestyle

    Suomalaiskodeissa kytee nyt kasvava tulipaloriski: "Voi olla ikään kuin kaksi paloa vierekkäin"

  • 08:22
    Ruoka

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi

  • 06:45
    Keskenmeno

    Pia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"