Yrttijuustolla täytettyä taikinoitua lohta

Tämä on helppotekoista kutsuruokaa. Lohen voi täyttää etukäteen, jolloin se tarvitsee vain nopean paistamisen ennen tarjoamista.

  • 4 annosta:
  • 4 nahatonta viipaletta lohta a 175 grammaa
  • 100 g yrttituorejuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • voitaikinaa
  • 1 kananmuna rakenne rikottuna
  • Lisäksi:
  • riisiä
  • valkoviinikastiketta
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • Valkoviinikastike:
  • 4-6 annosta
  • 4 salottisipulia silputtuna
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta kuivattua rakuunaa
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • suolaa
  • pippuria

Tee lohiviipaleiden yläpintaan viilto ja lusikoi viiltoon tuorejuustoa. Voitele munalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tähän asti voit valmistella ruoan etukäteen, Ota kaulitusta voitaikinalevystä neljä lohiviipaleen kokoista palaa ja nosta ne lohiviipaleiden päälle. Voitele taikinapinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia eli kunnes taikina on saanut kauniin värin ja lohi on lähes kypsää. Tarjoa lisänä riisiä ja valkoviinikastiketta, joka on maustettu sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

Valkoviinikastike

Kuullota sipuli voissa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja rakuuna. Lisää kerma ja viini koko ajan sekoittaen. Murenna joukkoon liemikuutiot ja keitä kastiketta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä kastike lämpimän.

Lue myös:

    Uusimmat