Yrittäjälle sakkoja erikoisesta kikkailusta: Muokkasi Fonectan tietoja niin, että kilpailevien yritysten sijasta haut osoittivat hänen firmaansa

Tuusulalaisen insinööri- ja suunnittelualan yrityksen toimitusjohtaja on saanut sakkoja erikoisesta näkyvyyskampanjasta. Henkilö oli poliisin mukaan luvatta muokannut kilpailevien yritysten tietoja verkon yhteystietopalvelu Fonectassa siten, että hakutulokset antoivat tietoja hänen omasta yrityksestään.

Asiaa on tutkinut syksyn aikana Itä-Uudenmaan poliisilaitos, joka kertoo asiasta nyt tiedotteessaan. Poliisin mukaan rikostutkinta alkoi, kun kaksi kilpailevaa yritystä teki asiasta tutkintapyynnön.

Yrittäjät olivat panneet merkille, että hakukone Fonectan verkkopalvelu tarjosi erikoisia tuloksia heidän yritystensä tietoja haettaessa.

Ensimmäiset hakutulokset olivat erään kolmannen tuusulalaisyhtiön tietoja.

– Esitutkinnassa selvisi, että tuusulalaisen yhtiön toimitusjohtaja oli tehnyt edellä mainitut muokkaukset Fonectaan ja siten pyrkinyt hankkimaan oikeudetta yhtiölleen perusteetonta näkyvyyttä ja kilpailuetua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Kiiski kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan yrittäjälle on määrätty rangaistukseksi sakkoja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja