Yrittäjä väitti Kelalle olevansa työtön ja nosti työttömyystukea yli 20 000 euroa – tuomittiin törkeästä petoksesta

Yrittäjänä toiminut mies nosti liki kahden vuoden ajan työmarkkinatukea ja sai huijattua itselleen yli 20 000 euroa. Mies tuomittiin tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.

Oikeudessa mies myönsi ilmoittaneensa Kela-hakemuksissaan olevansa kokonaan työtön, vaikka todellisuudessa hän toimi päätoimisena yrittäjänä. Mies kuitenkin puolustautui sanomalla, että hän luuli verotoimiston välittävän Kelalle tiedot yritystoiminnasta. Käräjäoikeuden mukaan tällä ei ollut merkitystä.

– Vaikka verotoimistossa syytetylle olisikin kerrottu, että hänen liiketoiminnastaan menee tieto kaikille viranomaisille, ei tämä poista hänen velvollisuuttaan ilmoittaa hakemuksissaan Kansaneläkelaitokselle totuudenmukaisia tietoja, oikeus totesi.

Nosti tukea kaksi vuotta

Oikeuden mukaan siitä huolimatta, että tiedot välittyisivätkin viranomaisten välillä, ne tavoittaisivat tukien myöntäjän vasta sitten, kun rahaa olisi jo maksettu virheellisin perustein.

– Huomioitavaa lisäksi on, että kysymys ei ole kertaluontoisesta menettelystä, vaan syytetty on ilmoittanut samat valheelliset tiedot lukuisissa eri hakemuksissa.

Oikeus piti tekoa törkeänä, sillä se kesti lähes kahden vuoden ajan ja mies ehti saada rikoksella merkittävää taloudellista hyötyä. Oikeus tuomitsi miehelle seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen, joka määrättiin 210 tunnin yhdyskuntapalveluna.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja