Yoko Ono vaatii rauhaa

Yoko Ono vaati rauhaa ja maailmanlaajuista yhteenkuuluvuutta sunnuntaina hänen aviomiehensä John Lennonin murhan muistopäivänä. Lennon murhattiin New Yorkissa 22 vuotta sitten.

-Jopa pienet lapset laulavat Imaginea, mikä osoittaa, että Johnin henki elää vielä 22 vuotta hänen kuolemansa jälkeenkin, sanoo 69-vuotias Ono, joka osallistuu Japanissa pidettävään Lennonin muistokonserttiin

-Tilanne maailmalla on kireä, mutta olemme yhtä suurta perhettä. Luodaan rauhaisa maailma. Ono kertoo useiden amerikkalaisten vastustavan Yhdysvaltojen sotatoimia Irakissa. -Myös amerikkalaiset haluavat rauhaa. Rauhaisan tulevaisuuden luominen yhdessä on ihmiskunnan velvollisuus.

Ono on viettänyt aiemmat Lennonin kuoleman vuosipäivät heidän vanhassa New Yorkin asunnossa, mutta tänä vuonna tokiolainen Ono osallistuu Japanissa maanantaina pidettävään konserttiin. Lennon murhattiin 8. joulukuuta 1980 hänen New Yorkissa sijaitsevan asuntonsa ulkopuolella.

Onon mielestä yksikin ihminen voi tehdä maailmasta paremman paikan viime vuoden terrori-iskujen aiheuttamasta pelosta huolimatta. - okaisen on tehtävä voitavansa, hän sanoo. -Meressä on paljon vettä, mutta vesimassan muodostavat yksittäiset pisarat.

Lue myös:

    Uusimmat