Yoko Ono: Muistakaa rakkaus

John Lennonin leski Yoko Ono sitoi yleisönsä yhteen sinisellä nauhalla ja kehotti heitä muistamaan rakkauden, kun hän avasi lauantaina Tukholmassa Remember Love -nimisen näyttelyn.

- Meidän kaikkien tulee muistaa rakkaus... Sanotaan, että alussa oli yksi sana, ja se sana oli Jumala. En usko sitä. Uskon, että sana oli rakkaus, sanoo Ono. Yoko Ono puhui tunnin verran rakkaudesta, elämästä, muistoista ja taiteesta Tukholman kulttuuritalolla, jossa avattiin laaja näyttely hänen interaktiivisista installaatioistaan, muotokuvistaan, elokuvistaan ja äänistään. Myös Onon puhe oli kuin osa näyttelyä. Hän käytti puheensa tehostamiseksi dioja, musiikkia, linnunlaulua ja tuoleja.

Onon näyttelyssä on niin hänen uudempia teoksiaan, kuten Whisper Piece, huone täynnä ylösalaisin olevia sotilaskypäriä, kuin myös hänen vanhempia teoksiaan, kuten useita hänen Lennonin kanssa tekemiään elokuvia.

Näyttely on Tukholmassa elokuun 8. päivään saakka. Tukholman keskustassa on myös lähetelty tekstiviestejä, joissa lukee esimerkiksi Imagine Peace tai Remember Love. Lisäksi Onon Toilet Thoughts -julisteita, joihin ihmiset saavat kirjoittaa omia ajatuksiaan, on laitettu Tukholman baarien ja ravintoloiden miesten- ja naistenhuoneiden seinille.

Lue myös:

    Uusimmat