Ympäristöpalkinto kasviproteiinituotteiden keksijöille – härkiksellä ja nyhtökauralla merkittävä vaikutus suomalaisten kulutustottumuksiin

7:33
Katso video: Näin loihdit härkismoussakan!

Uusi ympäristöpalkinto Sininen pallo on myönnetty kotimaisten kasviproteiinituotteiden härkiksen ja nyhtökauran kehittäjille.

Kolmen säätiön yhteinen palkinto on tunnustus työstä, joka auttaa ratkaisemaan ympäristökriisiä eli ilmastonmuutosta ja luontokatoa.

Palkintolautakunta päätti jakaa 100 000 euron arvoisen palkinnon härkiksen ja nyhtökauran kehittäjien kesken, sillä molempien tuotteiden vaikutus suomalaisten kulutustottumuksiin on lautakunnan mukaan merkittävä.

Tuotteet ovat yhdessä luoneet uuden markkinan lihaa korvaaville helppokäyttöisille tuotteille, lautakunta perusteli tiedotteessa keskiviikkona.

Palkinnon saivat kasvipohjaisten proteiinien kehittäjät Reetta Kivelä, Maija Itkonen, Zhong-qing Jiang, Leena Saarinen ja Tarja Ollila.

Sininen pallo -palkinnon voi saada uraauurtavasta teknologiasta tai tieteellisestä tutkimuksesta, joka auttaa ihmiskuntaa selviytymään ympäristökriisistä.

Palkinnon takana ovat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö sekä Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS).

1:49
VTT kehitti tavan kasvattaa kahvia kasvisoluista laboratorio-olosuhteissa – katso video!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja