"Ylpeänä ja yhdessä suoritimme tehtävämme loppuun" – Suomen pääkonsulaatti Pietarissa on sulkenut ovensa

Suomen Pietarin pääkonsulaatti on sulkenut ovensa. Sulkeminen liittyy kiristyneisiin suhteisiin Venäjän kanssa. Venäjä ilmoitti heinäkuussa, että pääkonsulaatti täytyy sulkea. Vastatoimena Venäjän pääkonsulaatti Turussa on sulkeutumassa lokakuun alussa.

Konsuli- ja maahantuloasioiden, hädänalaisten suomalaisten avustamisen sekä passi- ja notaariasioiden hoitaminen on ollut jo syyskuun alusta lähtien Suomen Moskovan suurlähetystön vastuulla.  

– Pääkonsulaatin ja residenssin liput on laskettu ja leijonavaakunat poistettu. Monille ihmisille emme silti halua sanoa hyvästi, vaan näkemiin. Suurlähetystömme Moskovassa jatkaa työtä tästä eteenpäin, pääkonsuli Sannamaaria Vanamo kirjoittaa tiimeineen Facebookissa.

Pääkonsulaatin väki kiittää myös pietarilaisia, Suomi-yhteisön jäseniä ja kaikkia yhteistyökumppaneita Luoteis-Venäjällä kuluneista vuosista. 

– Tulemme muistamaan lämmöllä monia kohtaamisia kanssanne.

Pääkonsulaatin henkilöstö siteeraa Facebookissa myös presidentti Sauli Niinistön sanoja, joiden mukaan pääkonsulaatin sulkeminen merkitsee yhden aikakauden loppua.

– Päätös sulkemisesta oli Venäjän, ja meille nykyisille pääkonsulaatin työntekijöille tietysti raskas sellainen. Ylpeänä ja yhdessä suoritimme silti tehtävämme loppuun asti, pääkonsuli kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat