Yllätysvideo nosti Iivo Niskaselle kyyneleet silmiin – ”Tämä oli kova”

Maastohiihdon maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen kokee pieniä yllätyksiä C Moren uudessa dokumenttisarjassa Kunnian päivä. Yksi yllätyksistä nostaa vedet hiihtäjän silmiin.

Kunnian päivä -sarjassa suomalaiset huippu-urheilijat käyvät läpi yhden uransa merkittävimmistä päivistä. Niskasen kohdalla tuo päivä on 1. maaliskuuta 2017. Tuolloin hän voitti Lahdessa maailmanmestaruuden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Kun Niskanen on muistelemassa kisapäivää silloisessa majoitushuoneessaan Vierumäen urheiluopistolla, puhelimeen pärähtää yllätysvideo. Videolla Puijon Hiihtoseuran juniorit kertovat miksi fanittavat Niskasta ja mitä mestari heille merkitsee. Kesällä Puijon Hiihtoseuran väreihin vaihtanut Niskanen liikuttuu nuorten kauniista puheenvuoroista.

– Tämä oli kova video!

– Totta kai se tuntuu hyvältä. Kiva, että tuoreet seurakaverit ovat tällä lailla suoritusten takana. Toivon itse, että pystyn näyttämään heille, että on mahdollista menestyä sellaisella tekemisellä, mitä itse tuolla Puijon maastossa tekee. Hienoa, että pystyn olemaan roolimalli, Niskanen kertoo ohjelman juontajalle Antero Mertarannalle.

Niskanen käy läpi päivän erityisvaiheita ja katsoo lopulta myös oman haastattelunsa kisan jälkeen. Tuota haastattelua hän on vältellyt, mutta tunteet nousevat silti uudelleen pintaan.

Kunnian päivä -uutuusohjelmassa kuusi suomalaista urheilijasuuruutta kertoo omin sanoin itse valitsemastaan uransa tähtihetkestä – autenttisilla tapahtumapaikoilla. Jaksot julkaistaan torstaisin kello 08.00 C Moren suoratoistopalvelussa ja esitetään saman päivän iltana C Moren kanavilla.

Kunnian päivä -sarjan jaksot:

To 3.1. klo 20.50: Iivo Niskanen
To 10.1. klo 20.50: Lauri Markkanen
To 17.1. klo 20.50: Petra Olli
To 24.1. klo 20.50: Timo Jutila
To 31.1. klo 20.50: Eva Wahlström
To 6.2. klo 20.50: Matti Suur-Hamari

Lue myös:

    Uusimmat