Yllätyspaluu 48-vuotiaana: Ex-maailmanmestarilla hurja tavoite – "Otettava riskejä"

Ruotsalainen ammattinyrkkeilyn entinen maailmanmestari Mikaela Laurén palaa tositoimiin 48-vuotiaana. Ja hän haluaa jälleen olla kaikkein paras.

Laurén otteli viimeksi joulukuussa 2019. Hän löi tuolloin Meksikon Paty Ramirezin Göteborgissa käydyssä matsissa.

Kilpanyrkkeily sai sitten jäädä sikseen. Laurén halusi äidiksi, ja suuri unelma toteutuikin, kun hän sai Nikita-tyttären kesäkuussa 2021. 

Laurén kertoo kuitenkin nyt Aftonbladetille, ettei ollut missään vaiheessa täysin valmis lopettamaan nyrkkeilemistä. Lapsen saaminen meni vain edelle, mutta Laurén on pitänyt itsensä iskussa. Hän tuntee olevansa valmis takaisin kehään "kevyenä, nopeana ja hyväkuntoisena".

– Koen itse asiassa oloni melkein paremmaksi kuin ennen lopettamista, hän sanoo.

"Se on tavoite"

Laurén mietti, miksei hän tekisi comebackia. Hän haluaa näyttää, että paluun voi tehdä äitinä. Hänestä on hauskaa sparrata ja treenata, ja hän sanoo tositoimiin hyppäämisestä, että "elämässä on otettava riskejä".

Laurénin paluu on tapahtumassa 24. helmikuuta Kööpenhaminassa Danish Fight Nightissa. Laurénin mukaan kaavailtu vastustaja vetäytyi ottelusta, mutta uuden etsiminen on työn alla.

– Minua kunnioitetaan edelleen vanhasta iästäni ja poissaolostani huolimatta. Kuka tahansa ei hyppää kehään minua vastaan. 

Laurénin ajatuksena on päästä ensin takaisin rankinglistoille ja katsoa sen jälkeen, tulisiko kovempia otteluita. Liekki palaa kuitenkin yhä kovaa.

– Ehkä MM-ottelu? Voimme toivoa sitä, se on tavoite.

Laurén on voittanut 38 ammattilaisottelustaan 32. Hän oli ylemmän välisarjan WBC-liiton maailmanmestari vuosina 2014–16. Vuonna 2018 hän voitti IBO-liiton tittelin.

Dopingtuomio taustalla

Laurén oli urheilu-urallaan ensin uimari, joka voitti 16 henkilökohtaista Ruotsin mestaruutta ja teki kolme Ruotsin ennätystä. Hän päätti uintiuransa vuonna 2004, kun unelma olympialaisiin pääsystä ei toteutunut.

Vuonna 2005 Laurén pidätettiin, kun hänen kotoaan löydettiin anabolisia steroideja. Hän sai doping- ja aserikoksista vuoden ka kahden kuukauden vankeustuomion.

Lue myös:

    Uusimmat