Yllättävä ystävyys pysyy vahvana – Michael Monroe pitää tiiviisti yhtä entisen X Factor -suojattinsa kanssa: "Aidosti hyväsydämisiä poikia"

3:47
Michael Monroe ja 6G-yhtyeen laulaja Matias Haikonen kertovat videolla Monroen ja 6G:n yhteistyöstä.

Michael Monroe ja X Factor Suomi -ohjelmassa 6G-yhtyeensä kanssa kilpaillut Matias Haikonen ovat pysyneet hyvinä ystävinä ohjelman loppumisen jälkeenkin.

Muusikko Michael Monroe on oman rock-uransa lisäksi kunnostautunut muiden muusikkojen aktiivisena auttajana. Esimerkiksi vuonna 2018 Monroe toimi X Factor Suomi -ohjelman bändien valmentajana. 

Tuolloin Monroen valmennukseen päätyi muun muassa yhtye nimeltään 6G ja mies ystävystyi toden teolla sen jäsenten kanssa. Yhteydenpito ei päättynyt ohjelman kuvausten loppumiseen. Päinvastoin. 

– Silloinkin kun mä olin The Voice of Finlandissa aikanaan, missä en ole enää mukana, niin mulla oli tapana tutustua artisteihin. Tottakai yhteistyö jatkuu ohjelman jälkeenkin, ettei se ole vain sitä varten. Tottakai haluan auttaa ja tukea vastaisuudessakin artisteja, jotka ovat lahjakkaita ja kenen kanssa mulla synkkaa hyvin, Monroe kertoo. 

57-vuotias Monroe on tiiviisti yhteydessä muun muassa yhtyeen laulajan, 22-vuotiaan Matias Haikosen kanssa. Haikonen suorittaa tällä hetkellä työharjoitteluaan MTV Uutisilla. Monroen mukaan Haikonen sekä muut bändin nuoret miehet ovat vilpittömiä tyyppejä, jotka eivät esitä mitään muuta kuin ovat. Kokenut rock-muusikko on ollut erittäin vaikuttunut miesten lahjakkuudesta kuin myös heidän maanläheisistä luonteistaan. 

– Eivätkä he edes kiroile! He olisivat äitien lapsille täydellisiä esikuvia. Aidosti puhdassydämisiä poikia ja tosi lahjakkaita. Toivon heille suurta mainetta Suomen maassa, Monroe ylistää. 

Yhteistyö virkistää

Haikonen kertoo olevansa Monroen kanssa yhteyksissä säännöllisesti. Kun yhtye tuottaa uutta musiikkia, he lähettävät demonsa ensimmäiseksi Monroen kuunneltavaksi. Monroe puolestaan on pyrkinyt esittelemään 6G:tä tuntemiensa levy-yhtiöiden ihmisille sekä lähettänyt heidän kappaleitaan kuunneltavaksi eri tahoille. 

Monroe antaa myös mielellään palautetta bändin tekemisistä, jota nuoret muusikot arvostavat erittäin paljon. 

– Tässä yhteistyössä mulle tuli yllätyksenä se, miten kaikkiruokainen Michael on musiikin suhteen. Vaikka meidän genret ovat aika erilaisia keskenään, niin silti ollaan tosi monipuolisesti pystytty keskustelemaan musiikista, mikä on kyllä hienoa, Haikonen toteaa.

Monroe kokee yhteistyön lisäksi virkistävänä ja se pitää hänet perillä siitä, mitä kaikkea suomalaisen musiikin saralla tällä hetkellä tapahtuu. 

– Se pitää mut kosketuksissa nykyajan musaan, vaikka en mä mikään kalkkis olekaan. Mutta tiedän, mitä uutta on tekeillä. Se tekee hyvää mielelle ja sielulle, kun avaa ne uusille jutuille. 

Naapuruus helpottaa ystävyyttä

Vaikka toistaiseksi kaksikko ei ole voimiaan musiikillisesti yhdistänyt, voisi se tulevaisuudessa olla mahdollista. Monroe kertoo, että esiintyisi mielellään 6G:n kappaleella milloin vain. 

– Tulen heti soittamaan fonia tai harppua kun tulee vaan sopiva tilaisuus ja sopiva biisi, niin täältä pesee.

Sen lisäksi, että Haikonen ja Monroe ovat tiiviisti yhteydessä, he myös asuvat lähekkäin Turussa. Ystävyyttä on helppo ylläpitää myös Monroen sanojen mukaan kätevän sijainnin ansiosta. 

– Jos mä heittäisin kiven omasta ikkunastani, niin ei se kauhean kauas menisi Michaelin pihasta, Haikonen vitsailee. 

– Joo mutta älä tule mun ikkunoihin kiviä heittämään, ne hajoaa! Monroe puolestaan naureskelee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja