Asema-aukion tapaus: Ilmoituksen tapahtumasta teki pahoinpitelijä?

STT:n tietojen mukaan toissa lauantaisen Helsingin Asema-aukion tapahtuman ilmoituksen teki sama mies, jota poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tapahtuman yhteydessä pahoinpideltiin mies, joka pysähtyi poliisin esitutkinnan mukaan mielenilmaisijoiden eteen. Mies kuoli perjantaina.
Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Vuonna 1990 syntynyt epäilty otettiin kiinni sunnuntain vastaisena yönä.

Rankka rikostausta

Tapahtumailmoituksen tehneellä miehellä on rankka väkivaltarikostausta ja historia Suomen vastarintaliikkeessä. 

Esimerkiksi vuonna 2010 mies on kaatanut rikoskumppaninsa kanssa Helsinginkadulla toisen miehen katuun ja potkinut tämän jälkeen tätä kasvoihin ja vartaloon rikoskumppaninsa kanssa. Sivullinen oli saanut lopetettua pahoinpitelyn tulemalla väliin tilanteeseen.

Vuonna 2011 mies on yrittänyt estää poliisia ottamasta kiinni toista miestä tönimällä ja repimällä konstaapelia.

Pahoinpitelyjen ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi mies on tuomittu ainakin virkamiehen vastustamisesta, salakuljetuksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja törkeästä vahingonteosta. Hän on saanut teoistaan sekä ehdollista että ehdotonta vankeutta.

Vaadittava vangittavaksi huomenna

Poliisin mukaan epäilty mies on edelleen pidätettynä. Kruskopf kertoo, että miestä kohtaan on esitettävä huomenna vangitsemisvaatimus tai hänet on vapautettava.

Poliisi käy parhaillaan läpi Asema-aukion valvontakameroiden kuvamateriaalia, kertoo tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf STT:lle. Kruskopfin mukaan tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei vielä kommentoi kuvamateriaalin sisältöä.

Poliisin mukaan Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty mies on edelleen pidätettynä.


Lue myös:

    Uusimmat