Asema-aukion tapahtumasta ilmoitettiin viime tinkaan – Poliisin aiemmin kertoma tieto vahvistui

Helsingin Rautatieasemalla reilu viikko sitten järjestetystä tapahtumasta tehty ilmoitus vahvistaa poliisin aiemmin julkisuuteen kertomat tiedot. Poliisille tehdyssä ilmoituksessa kerrotaan, että lauantaina 10. syyskuuta järjestetään kokous, jossa jaetaan lehtiä.

Tapahtumapaikaksi ilmoitetaan Elielinaukio ja tapahtuma-ajaksi kello 12–15. Kokouksessa käytettäviksi rakennelmiksi ja erityisvälineiksi mainitaan liput ja lehdet.

Poliisi on vastaanottanut ilmoituksen edellisenä iltana kello 23.21. Sen on tehnyt yksityishenkilö.

Ilmoituksessa ei mainita Vastarintaliikettä.

Poliisin mukaan ilmoitus ei vastannut tilaisuuden todellista luonnetta, minkä takia poliisi ei ollut paikalla.

– Lähtökohtana on se, että jos tässä (ilmoituksessa) olisi ollut oikeat tiedot tapahtuman taustoista, poliisi olisi ollut paikalla, sanoo ylikomisario Juha Hakola STT:lle.

Kokouksen yhteydessä pahoinpideltiin vuonna 1988 syntynyt mies, joka pysähtyi poliisin esitutkinnan mukaan mielenilmaisijoiden eteen. Mies kuoli perjantaina sairaalassa.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Vuonna 1990 syntynyt epäilty otettiin kiinni sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi käy läpi valvontakameroiden materiaalia

Poliisi käy parhaillaan läpi Asema-aukion valvontakameroiden kuvamateriaalia, kertoo tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf STT:lle. Kruskopfin mukaan tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei vielä kommentoi kuvamateriaalin sisältöä.

Poliisin mukaan epäilty mies on edelleen pidätettynä. Kruskopf kertoo, että miestä kohtaan on esitettävä huomenna vangitsemisvaatimus tai hänet on vapautettava. 

Lue myös:

    Uusimmat